måndag 23 juli 2012

Manga, Copics - första försök


Mitt första försök att teckna mangafigurer kan säkert vara skrattretande för er som har talang och kan rita. Själv tycker jag mest det är kul med utmaningar. Och utmaning var det. Jag tänkte i min naivitet att "hur svårt kan det vara?", men det är faktiskt svårt. Bara en sådan sak som att få till en frisyr som ens är presentabel är en utmaning som jag fick kämpa med länge. Inte blir det lättare av att jag tycker att det ska vara lätt...

Och så detta med Copics. Hur svårt kan det vara att färglägga tecknade gubbar med tuschpennor? Hur svårt som helst. Nu börjar jag åtminstone mentalt greppa vad som händer om man gör vissa saker, men från det till att konsekvent, i rätt sammanhang omsätta det till praktiken är inte helt enkelt. Än är det några hundra års träning kvar innan jag börjar närma mig de där människorna som verkligen kan färglägga och få färgerna att flyta ihop till mjuka övergångar utan kanter. Men träning är väl just nyckelordet och om semestervädret fortsätter att vara så här perfekt så lär jag få just det. Träning.

Men tacka vet jag mina Distress Markers...


3 kommentarer:

susanne sa...

Men du! Det är ju jättefint!

Sanna F sa...

jag tycker att hon är jätte fin!!!!!
Jag har aldrig provat manga, men de är himla coola.
Kram

Zora sa...

Hördu, nu vänder vi på det hela och tittar på allt som är bra. Proportionerna perfekt ,ansiktet visar ett uttryck mkt bra. Håret snygg till tjejen. Färgläggningen absolut ingen nybörjarnivå. Med andra ord var nöjd med denna mangatjej ! Är det den första säljer du snart till neg om du fortsätter ...