lördag 12 maj 2012

Sovrummet

Shabby chic sänggavel
Så är då sovrummet äntligen klart. Okej, några små detaljer kvar men i det stora hela så är det färdigt och jag är ganska nöjd.

Som ni kanske kommer ihåg köpte jag en sänggavel på Blocket för 400 kronor, IKEA Hemnes sängbord och så lite Beckers elegant färg samt täcklasyr och en hel del sandpapper. Om någon är nyfiken på exakt hur jag gjorde finns det en beskrivning lite längre ned i bloggen.

Man skulle kunna säga att jag nästan scrappat rummet, jag har definitivt målat, kladdat, chalkat och sedan dekorerat. Kuddarna fick nya överdrag med tyger från Panduro och deras Tilda serie. Inte helt billigt kan jag tycka men väl värt pengarna.

omgjord Ikea Hemnes sängbord
Lampan som står på bordet hör egentligen hemma i vardagsrummet, dit ska den flytta så snart jag köpt en hit..
De söta värmeljusstakarna hittade jag på In & Finn. Det är faktiskt lite lustigt för innan jag åkte dit så stod jag och tänkte på vad jag ville ha på bordet och kom fram till att jag helst ville ha några gamla glasflaskor. De här uppfyller mer än väl min föreställning och att det går att stoppa värmeljus i dem är ett stort plus.

omgjord Ikea Hemnes sängbord
Jag hade mer utrymme i mina gamla byråer, så en korg för det viktigast fick jag skaffa, turligt nog var det rea på Jysk. Den söta kronan finns på Ellos.

omgjord Ikea Hemnes sängbord
Den gamla klockan är också från In & Finn och tickandet som jag trodde skulle bli störande är så mysigt!

Sovrum

Sovrummet är ganska avlångt, liksom L-format och det är nästan som ett helt extra rum framför sängen. Där är den praktiska delen av rummet, en bokhylla för fler korgar och mina album samt en crosstrainer. Det syns bara om man går in i rummet och är inte så fult som det låter faktiskt. Utanför har vi en stor balkong.

sovrum

sovrum

Tidigare stod den här fuskbrasan mitt emot sängen och bokhyllan stod här. Nu bidrar detta till att binda ihop rummet. Ovanför sitter en TV på vridbar konsol.

5 kommentarer:

Linda sa...

Men guuuuud vad läckert!! Så fantastisk du är på att få till det!

Epona sa...

Så underbart fint!! Ser ut som en dröm!

Maja Stokk / eyovine sa...

Åh vad fint det blev =) Kom och gör om mitt sovrum också ;)

Kramiz maja

Annette sa...

Åh vad vackert! Underbara färger och material. Vi har en del gamla möbler stående ii vårt magasin som jag vill göra om, så jag skall läsa beskrivningen noga om din makeover. Hoppas ni har en skön helg!

La Vikinga sa...

Fint som i en inredningstidskrift! Grattis; det lyckades du utmärkt med!!

Inte funderat på att ta bort ordverifieringen?

Kram,

Charlotta