tisdag 8 maj 2012

Ljuva vår
Häromdagen tog vi en promenad i solskenet, jag och Isabel. För att föreviga våren och plocka blommor. Jag stod för förevigandet och Isabel för blombuketterna. Jag är så glad och stolt över att hon också har förmågan att se skönheten i naturen och att hon likt mig älskar blommor.

När jag var barn kommer jag ihåg att jag inte var speciellt förtjust i hösten, även om jag älskade att gå i de prasslande lövhögarna så  vet jag att jag önskade att jag kunde få vara en björn, gå i ide och vakna upp till våren. Jag avskydde regn och kyla och hade oerhört svårt att förlika mig med kalla vår och sommardagar. Med åren har min inställnings svängt, numera kan jag vara ganska likgiltig inför höstens stormar och vårens kyliga dagar, och jag kan ärligt inte säga att en årstid är vackrare än en annan.

Alla har sin egen speciella skönhet, i synnerhet de där fåtal perfekta dagarna; När solen skiner och våren står i full blom, när värmen får luften att dallra, när höstlöven glittrar i den svaga höstsolen eller när rimfrosten har lagt sig över landskapet som om någon strött frikostligt med glitter över det.
För att inte tala om alla dofter som årstiderna för med sig! Jag älskar verkligen just det att årstiderna skiftar, färgerna förändras, ljuset växlar och värmen kommer och går.

1 kommentar:

Bhawana sa...

lovely captures