söndag 20 maj 2012

Antikvariat

Vi var till stugan en liten sväng i helgen. Tyvärr visade det sig bli en alldeles för kort sväng både på grund av planerade kalas, lånebarn och regn som inte kom. Vi hade, eller i alla fall jag, gärna stannat mycket längre men nu blev det inte så, kanske lika gott det eftersom lilla fröken Elsa var med och nyhetens behag gjorde henne helt utmattad.

För er som inte är Örebroare finns ett mycket mysigt område i Örebro, Vadköping. Där finns ett gulligt litet antikvariat där man verkligen kan fynda om man har tur. Denna gång var jag ute efter gamla Floror, något som jag inte exakt hittade men nästan. Inte heller var det speciellt billigt men böckerna är så vackra i all sin enkelhet att jag inte kunde lämna dem i butiken. Kanske inspirerar de till ett och annat blomstermotiv också.

Så här gulliga små teckningar hittar man i denna bok som handlar blommor och är fylld med anekdoter om vad blommorna förorsakat genom tiderna. Både trevlig att titta och att läsa.

Denna heter "Fjäril" och är också fylld med svartvita illustrationer.

Den här heter "Åkerogräs och hur man utrotar dem". Mysig titel va? Längst bak finns ett antal sidor med vackra planscher, som genast satte igång min kreativitet.

Inga kommentarer: