torsdag 5 april 2012

Hon pratar fortfarande

Jo då, min kära dotter pratar fortfarande. Fast numera är hon så klok så det är sällan man hör felsägningar eller annat konstigt från henne. Hon är helt enkelt smart och begåvad och jag är världens stoltaste mamma. Ibland begår jag misstaget att ta för givet att hon är mer mogen och förståndig än vad hon faktiskt är. Jag får påminna mig om att hon bara är sju år. Som igår till exempel då jag försökte få henne att förstå konceptet mobbing och hur det känns i hjärtat. Jag vet inte om jag fick henne att förstå, men jag hoppas att om vi inte slutar diskutera mobbning så kommer hon varken bli mobbad eller mobba någon annan. Vad tror ni om det? Räcker det det?

Igår insåg jag också att världen fortfarande är magisk för en liten sjuåring och jag kände mig lite stolt över mig själv, jag ville ju så gärna ge henne en magisk barndom och kanske har jag lyckats. I alla fall fläckvis.

Igår kom jag hem med två påskägg med godis i. Nyfiken som hon var tittade hon genast i min kasse och hittade dem.
"Mamma, vad är det för ägg?"
"Det är till dig och Alexandra som ni ska få till påsk." svarade jag.
"Jaha, men då måste du ge dem till påskharen".

Ja men eller hur? Självklart ska påskharen ha dem, så han kan gömma dem i mormors och morfars trädgård.

Inga kommentarer: