onsdag 25 april 2012

Bloggar hos Spellbinders idag


Idag finns mitt första blogginlägg som International Spellblogger. Lite skrämmande och väldigt spännande.

Temat var mors dag men eftersom jag vet att det är så många hos Spellbinders som har som specialitet att tillverka kort så kände jag att jag inte kunde konkurrera med det. Istället valde jag att göra en layout om min vackra mamma. Vill du se layouten i sin helhet och en beskrivning av hur jag gjort så klickar du här.

I mitt uppdrag för Spellbinders ska jag göra ett alster per månad och det ska finnas en steg för stegbeskrivning till den. Det är något som alltid gör mig lika konfunderad. Jag är inte någon tekniskt avancerad scrappare, jag river lite, chalkar lite, lägger lager på lager och klistrar ihop efter mycket vånda. Jag tvivlar på att någon har glädje av att jag beskriver hur jag gör för att klistra ihop en layout och det blir just det som en steg för stegbeskrivning blir i mitt fall. Kommer det göra att någon lär sig något av det jag skriver? Det är tveksamt, såvida inte denna någon är en fullständig nybörjare. Vad jag inte kan beskriva, ingen kan nog det, är själva skapandet och det är väl det som är det intressanta. Vad är det som gör att jag valde de papper jag valde? Lade dem på de ställen där de hamnade och använde de dekorationer jag gjorde? Hur man gör det skulle jag vilja lära mig av någon som är riktigt duktig, men att klistra ihop allt... ja det kan ju de flesta. Så vad ger egentligen min tutorial?

Men nu är det så Spellbinders vill ha det, och så många andra tillverkare och butiker vill ha det. När jag tänker efter så inser jag att det kanske ändå inte är så bortkastat med en enkel tutorial, det som är självklart för mig är kanske inte självklart för någon annan? Och det kan ju finnas flera sätt att göra samma sak på?


3 kommentarer:

Malin/malwa sa...

Bortser man från stavfelen ;) tycker jag det var en alldeles utmärkt tutorial och en alldeles underbar layout!

Hanna sa...

Vacker LO!!
Tänk om man kunde rita en sån blomma på fri hand!! *Avundsjuk*
Då behöver man ju inga stämplar...

Jag förstår vad du menar med tutorials, men jag tyckte det var intressant att se hur du gjort med fotografiet innan det hamnade i ramen.

Apropå det så har du ibland runda foton på dina LO:s, hur får man det?? Har inte lyckats klura ut det. Jag har sett beskrivningar men det har gällt Photoshop, vet du hur man gör i Elements? Om man nu inte bara vill klippa ut en cirkel ur ett vanligt rektangulärt foto alltså...

Bhawana sa...

beautiful...