måndag 26 mars 2012

Mäns leksaker...


Det sägs att det bara är priset som skiljer vuxna mäns leksaker från små pojkars. Jag tror att det finns en möjlighet att samma sak gäller för vuxna kvinnors leksaker.

När jag var barn fanns det inget jag älskade mer än att sitta och rita, klippa och klistra. Papper och pennor var det bästa jag visste. Jag törs påstå att Isabel är ganska lik mig i det hänseendet. Så mina leksaker är de samma nu som när jag var barn. Vad gäller priset vet jag inte. Jag är inte helt övertygad om att det fanns pennor som ProMarkers som Isabel ritar med idag, eller Copics. Helt klart fanns inte Distress Markers. Jag är ganska säker på att hade de funnits hade jag sparat ihop min veckopeng till att köpa några.

Och det är nog just det som är det absolut bästa med med mina nya leksaker, som jag för övrigt är lika häftigt förälskad i som jag var i en viss norrman. Det räcker med ett par pennor, du behöver faktiskt inte ha fyra stycken dimrosa pennor i olika nyanser för att få fram den fint tonade effekten ovan. Det räcker med en enda, akvarellpapper från CO och en pensel du gillar. Till ovan motiv har jag använt tre olika färger; Victorian velvet, Peeled paint och Weathered wood. Jag kan rekommendera Mollys som inköpsställe.

Det där med pappret är dock viktigt upptäckte jag, kopieringspappret jag provade först fick mig att ångra mitt köp och det var nära att min nya kärlek hamnade högst upp i en låda med surdegar. Nu har de istället finaste platsen och så fort jag har en sekund och lite ork över sitter jag och klappar på dem. Och målar med dem. De gudomligt vackra stämplarna från Flourishes jag just fått hem är förstås ett stort plus för, med risk för att få ruttna tomater på mig, så är jag måttligt förtjust i den uppsjö av barnmotiv som stämpelutbudet består av i övrigt. Hur vackert de än är färglagda har jag svårt att tänka mig att ge ett grattiskort till någon av mina kolleger med ett Magnoliamotiv eller liknande på. Blommor däremot går ju alltid hem. Dessutom går dessa utmärkt att klippa ur och använda på en layout. Men barnmotiv funkar också när man som jag bara färglägger för att det är så kul och avkopplande mest.

1 kommentar:

Annette sa...

Alldeles ljuvligt..! Jag håller med dig, Magnoliastämplar och andra liknande stämplar passar inte mig heller, inte om de skall användas till kort som jag skall skicka till vuxna. Den här stämplen var helt i min smak. Och kan man dessutom klippa ut motivet och dekorera sina layouter är det ju perfekt.

Men du, har jag missat något nu..? Försvann dina modereportage som direkt blev mina favoriter i bloggvärlden?