söndag 12 februari 2012

Köket altrat


Det är märkligt hur man köper möbler till sitt hem och tycker att de liksom lyfter hela hemmet, även om de bara står i köket. Så tyckte jag det var när vi köpte ett massivt bord i antikbetsad furu med sex tillhörande stolar. På IKEA givetvis. var annars. I vårt IKEA-hem var det helt perfekt och praktiskt också.

Men åren gick och för var dag de senaste två åren har möblemanget blivit fulare och fulare. Vi har pratat om att slänga ut eländet men inte lyckats enas om vad vi ska ha istället, vi har pratat om att måla om det men tiden har gått. Ända till i somras då jag grep mig uppgiften an och började måla om. Av sex stolar blev det som synes fyra kvar, av flera orsaker. Ett av dem är att de andra två är i ett ganska rangligt tillstånd och att skruva hjälper inte, ett annat är att bordet faktiskt är lite för trångt för tre stolar på vardera sida, i alla fall när min stora sambo sitter där. Ytterligare orsak kan förstås vara att varje stol ska slipas, kvistlackas, grundmålas, målas två gånger, slipas och lackas. Ja... ni kanske förstår?

Bordet skulle ha fått en vacker vit yta, men av någon märklig anledning skar sig kvistlacken och färgen krackelerade. Jag misstänker att det har med själva bordsytans grundbehandling att göra, trots grundlig slipning av den slog den igenom. Det gör inte så mycket, istället fick ytan en nött och skrapad rå ton där den vita färgen fläckvis får lysa igenom. Lika shabby som resten av stolar och bordsben alltså, men matchande den gråa väggen.


1 kommentar:

Cissi sa...

Det mörka blev hur snyggt som helst.