söndag 5 februari 2012

I have an adiction...

Ja.. jag måste erkänna att jag har en last. Eller ett beroende. Några skulle nog påstå att jag har flera sådana men jag vill mena att allt annat bottnar i just den här lasten, beroendet eller kalla det vad du vill.

Jag älskar färger. Jag kan helt enkelt inte motstå när jag ser hylla upp och hylla ner med vackert sorterade färgade papper, pennor, band, spetsar... ja faktiskt också garn. Det senaste året har jag samlat på mig några nystan, mestadels inköpta på rea men också för att jag fått för mig att starta något litet eller stort projekt.

Det värsta... eller bästa är kanske att jag inte kan säga att jag är ensam om denna last i vårt hem. Av allt att döma är min dotter mig upp i dagen. Just nu virkar vi för fullt, på varenda ledig sekund.Vi virkar lappar, vi virkar runt och vi stickar med hjälp av Panduros Quick Knit. Isabel har virkat halsdukar och halsband till både stora och små. En regelrätt textilkonstnärinna är vad hon är.

De här söta små lapparna hoppas jag ska bli en filt till sovrummet. Jag älskar de varma, milda färgerna i kombination med de två jordtonerna och det krispigt vita i mellan.

Grönt, rött, blått och vitt är kanske inte min favortfärg men det är i de nyanserna vårt vardagsrum går och det är där denna filt kommer få vara när den blir klar. Garnet är tjockt, avsett för stickor 5 så det går relativt snabbt att virka.

Filten börjar ta sig, den är inte färdig än även om den är stor nog att kura ihop sig under och Isabel med glädje tar fram den och använder den trots att jag inte ens klippt av alla trådar på baksidan. Några lappar ska det bli till så att den blir riktigt stor.


2 kommentarer:

Lilla07an sa...

Underbart vackert! Älskar hur du kombinerat färgerna på båda projekten. Det är en härlig last, eller hur?

Linda sa...

Jag vill också virka! Det ser så mysigt ut...