måndag 2 januari 2012

Sälen digitalt

Allt om Scraps Blogparty hittar du längre ned
 

Ibland, kanske en gång om året, kan jag bli helt uppslukad av att scrappa digitalt. Det har vissa fördelar, det stökar inte till, det går alltid att göra om helt tills man är precis nöjd och man kan laborera med storlekar på allt, färger och former in i det oändliga utan att något någonsin blir förstört eller tar slut

Och ja, oändligt är just ordet för hur länge jag kan sitta och leka med skuggor, färger, penslar och annat som gör att helheten blir tillräckligt bra för att jag ska bli nöjd. Så om du händelsevis tror att jag lite snabbt slänger ihop en digital layout för att spara tid har du heeeeelt fel! Detta är hantverk i allra högsta grad, skuggorna har jag lagt dit själv och inte använt actions eller overlays för.

Nackdelen är att det inte verkar spela någon som helst roll hur många digitala kit jag laddar ner eller köper, jag har aldrig dekorationer så att det räcker till, eller som har den rätta stilen för just den layout jag vill skapa. Färgerna däremot går ju alltid att ändra och dra i till jag blir nöjd.

Den här layouten ska jag skriva ut på samma fotopapper jag använder för alla mina fotografier, Canon Photo Paper Pro Semi Gloss. Ett underbart sidenmatt papper som fungerar perfekt i min skrivare som jag efter 5 år fortfarande är grymt nöjd med. Jag kan berätta att det är få saker som ger så mycket mersmak som att få en perfekt utskrift av en digital layout. Det till och med doftar gott!

2 kommentarer:

Lilla07an sa...

Den är superfin Monika!!! Du är så duktig!

Puman78 sa...

Snyggt :)Om färgerna i min utmaning är svåra för dig, blir det en extra utmaning för dig. Kör på och prova något du inte är så bekväm med ;)