fredag 6 januari 2012

Top 11 of 2011

Jag tänkte vara ute i god tid och visa årets favoritalster. 
Denna gång blir det 11 med tanke på årtalet. 
Ovan är en felstavad layout som jag verkligen älskar. Fotot, de urklippta blommorna och de riktiga pappersblommorna bildar en perfekt inramning. 


Den här är annorlunda med sina ovala foton, Isabel är så vacker och layouten blir en helhet som ramar in och lyfter fram bilderna. 

 Även här är det annorlunda form på fotona. Dessutom har jag mixat Kaisercrafts blommor med egenhändigt virkade. 

Under året som gått hade jag äran att få designa för flera tillverkare, bland andra Kaisercraft som har en helt enastående bredd på sina produkter. De ger ut minst två nya serier varje månad, komplett med allt man behöver i dekorationsväg, dessutom släpper de varje månad så kallade "core products" och beyond the page (BTP). Core products är till exempel dockan på bilden. 
Att få designa för Kaisercraft var verkligen en upplevelese som jag inte kan jämföra med något annat och vars lika jag knappt kommer att få uppleva igen.

Detta är en av Kaisercrafts BTP produkter. Jag har färglagt, chalkat, stämplat och öst på blommor. De tänkvärda orden är direkt översättning från en av mina favoritlåtar.

 Mera Kaisercraft och samma foto som på lyouten tidigare.

 Jag älskar den här bilden på mina föräldrar och layouten är en av mina absoluta favoriter. Spetsen är självklart virkad av mig.


Kort är inte precis min grej, men ibland händer det att jag får till en som jag gillar. Som den här. Jag har stämplat på tyg och färglagt med ProMarkers. Det blev en rätt trevlig effekt.

Som sagt, det är svårt med kort, men den här gillar jag också faktiskt.


Även denna layout är för Nikki Sivils och dessutom blått. Jag kan nog räkna på ena handens fingrar det antal layouter jag gjort i blått. 
För något år sedan hittade vi ett antikvariat i Örebro som sålde billiga böcker. Jag köpte bland annat en psalmbok, det är ur den jag rivit delar av bakgrunden som är "Den blomstertid nu kommer". Den lilla skylten med BUS har jag gjort själv i Photo Shop och skrivit ut på fotopapper.

 Ännu mer för Nikki Sivils. Lite annorlunda, lite gladare och barnsligare än jag brukar göra.


Medan jag var på semester i Turkiet i somras fick jag ett helt fantastiskt mejl från en tidigare dt-kollega från Kaisercraft, Nerrida Mitchell som är dt-koordinator för Manor House Creations. Manor House är ett nytt Australiensiskt företag som ger sig in i konkurrensen med Prima. 
Nerrida bad mig att söka till Manor House designteam och självklart gjorde jag det. Det fanns givetvis inte en sekunds tvekan. Här är min första layout för dem och en av årets favoriter. Fotot är fantastiskt trots att jag tvingade de två tjejerna att posera, jag älskar prickarna och så fick jag slösa på med blommor. 
Jag måste dock erkänna att nu när jag ägnat ganska mycket tid åt att bekämpa min impuls att täcka varenda layout jag gör med blommor så är det ibland svårt att göra just det.

3 kommentarer:

AnneiSkogen sa...

Så mye vakkert du har laget i år.

Desirée-ScrapDees sa...

wowie what a great projects you've made this year, love them! Super details!

Linda sa...

Så fina alster! Jag har nog knappt gjort 11 LO's i år... =)