tisdag 29 november 2011

Egypt part 2

Isabel hittade en kompis andra dagen. Efter det var de oskiljaktiga. Tur för oss att både hennes föräldrar och lillebror var jättetrevliga.

Två blivande toppmodeller.

Det tog mig ett tag att inse att alla som arbetade på det här jättehotellet var karlar. Totalt fanns tre undantag, en kvinna i spaet som verkade inhemsk och två utländskor. Vi hörde senare av de andra svenskarna att de hade frågat och fått till svar: "både min mamma och fru jobbar, men absolut inte här! Det får de inte."

Så här fina var hennes flätor när de var nygjorda.

Det är något märkligt som inträffar när pappa tar kort, den unga damen vägrar ställa upp utan grimaser.

När jag fotar blir de däremot helt perfekta båda två! Den galne professorn, det är min sambo det.

Man skulle kunna tro att det är något fel på min kamera, men just så här blått är röda havet. Plättarna av mörkare vatten är korallrev.

Här var vi nere i en glasbottnad båt och fick se korallreven på nära håll utan att bli blöta.

Det är ganska fantastiskt att se den här på nära håll.

Som synes är det inte jag som är fotografen, då hade horisonten inte varit så sned.

Vet inte riktigt vad detta var för träd, men visst är blomman helt gudomlig?

Isabel var fotograf. Tyvärr går det ju inte att göra något åt mitt utseenden, alldeles oavsett vem som står bakom kameran.

En av kvällarna på stranden. Det blev inte många besök dit, det blåste lite för svalt för att vara riktigt behagligt. Det här fotot gillar jag skarpt, med T i bakgrunden, lite suddig.

Isabel samlade stenar och snäckor.

Tyvärr visar inte fotot de rätta färgerna och jag har valt att inte redigera. Himmelen var helt makalös rosalila denna kväll .

6 kommentarer:

Marja Seidemo sa...

Fina foton du tar, ser härligt ut:)

Leanne sa...

Oh MY! Your travels look amazing! Love that photo of you by the pool! Gorgeous!!

I just wanted to also leave a little note of thanks for the love left on my blog. Thank you so much. I really do appreciate it...x

Lilo sa...

Underbara bilder!!! På er alla och omgivningarna! Vill också resa till värmen... fy vad äckligt det är ute nu och Laban måste väl ut.

Karen Shady sa...

HI my friend xx your photos are always wonderful. Im envious of the wonderful trips you take... I wanted to thank you for the goreous comment you left on my blog, you made me giggle, but made my day.. you are a sweerheart xx

Lilla07an sa...

Ni ser ut att ha haft det alldeles underbart! Men till skillnad från dig så tycker jag att fotona på dig är jättevackra. Du är en vacker kvinna Monika. Försök inte med nåt annat.

AnneiSkogen sa...

Åh, nå begynte det å klö i reisefoten min også. For noen herlige bilden. Og for en flott familie du har.