söndag 27 november 2011

Egypt - part 1

Att åka utomlands till sol och värme mitt i november är en ny erfarenhet för oss och något jag gärna gör om. För precis när höstrusket är som mörkast och tristast, just innan alla juleljus kommer upp är det perfekt att fly en vecka till en plats där solen skiner och det fortfarande är varmt. Alldeles lagom varmt för att vara mer precis.

Vi åkte till Hurgada i Egypten och bodde på Jungle Aqua Park Resort. Som framgår av namnet var temat vatten och djungel. Djunglen var måttligt representerad medan vatten fanns överallt i denna enorma och i mitt tycke ganska häftiga anläggning.

Vi valde att inte resa på några längre utflykter till några pyramider, mest för att jag tog så illa vid mig av den bussolycka som inträffade dagarna innan vi skulle åka. Det visade sig vara ett klokt drag för min sinnesfrid för både på väg till och från flygplatsen och på de två korta andra utflykter vi gjorde åkte vi i moderna bussar som INTE var utrustade med säkerhetsbälten och i de fall sådana fanns var de nogsamt ihoptejpade för att inte av misstag användas.Trafikreglerna skiljer sig en aning från våra, blinkers och dylikt används sällan eller inte alls, i stället tutar man. Dock var det ganska måttlig trafik i själva Hurgada som i övrigt inte har några som helst likheter med den här resorten.

Detta är första kvällen precis utanför vårt rum. Hotellanläggningen är enorm och byggd i små klungor av hus som alla har en egen pool i mitten. Tyvärr är de lokala poolerna inte tempererade och var därför iskalla.

Här är en av de andra poolerna, som var förbundna med varandra. Villa man kunde man säkert simma flera hundra meter utan att behöva vända. 

Bergen i bakom ser ut som kulisser, men de är faktiskt äkta vara. 

Min sköna tokunge.

Ett av hotellets tre vattenland. Det fanns ett för de vuxna, ett för större barn och ett för mindre barn. 

I solnedgången blev det fantastiska foton i det vackra ljuset. Det blev också många solnedgångs- och uppgångsfoton då dagarna i Egypten var ungefär lika korta som dagarna här hemma och solen började gå ner vid tre-fyra-tiden. Den riktiga värmen infann sig mellan 10-15. Som en helt vanlig svensk sommardag, med undantag från de långa ljusa nätterna. 


Hon kan vara vacker också!

Och posera. Om ni undrar varför det inte är så mycket barn i vattnet kan jag berätta att kombinationen oroligheter och lågsäsong gav oss en väldigt behaglig och lugn semester med nästan ingen trängsel alls. Hotellets gäster bestod främst av ryssar, tyskar, holländare och diverse skandinaver. 

Jag älskar fotografera rinnande vatten vid solnedgång, det blir så vackert!

Här har Isabel fått sina "Franch and African" flätor. Hon såg ut som en egyptisk prinsessa i mitt tycke. Hur det gick till att få flätorna har jag också bilder på. De kommer i nästa avsnitt.

2 kommentarer:

Lilo sa...

Det ser supermysigt ut! =)

Cattis sa...

Vilka härliga bilder!!! =D