fredag 11 november 2011

11.11.11 En helt vanlig dag... Följ med!

05:20
Är det redan morgon? Fruktansvärt svårt att öppna ögonen så jag bestämmer mig för att ligga kvar en stund till. Ända tills propellern bredvid mig i sängen börjar slåss.

07:54
Jag sitter på tåget som snart är framme vid centralen och konstaterar att min älskade ajplatta inte laddat under natten, bara 10% av batteriet återstår. Måste investera i en sladd som fungerar, i motsats till den som kära sambon fixat som bara laddar när den själv känner för.


07.10
Börjar dagen med att knalla förbi Forex och växla pengar till egyptiska pund. Slås av tanken på hur behändigt det är att leva i en storstad där det man behöver finns tillgängligt vid alla tillfällen på dygnet. Denna gång var dock en av betalterminalerna trasiga på Forex. Den hade helt enkelt hakat upp sig på dagens datum. Istället fick jag hjälp av en trevlig herre som undrade när jag skulle resa. Ett datum jag knappt kom på i hasten för så overkligt framstår en hel vecka semester mitt i november.


07:50
Det ligger 28 olästa mejl i min inbox, efter en dags frånvaro då jag slarvat med att läsa mejl. Undrar hur många det samlas under en vecka?


08:19
Dagens mediabevakning på gång. Funderar allvarligt på att köpa lägenhet i Kina.


08:48
Chefen har också gjort mediabevakning. Borgs kalsonger rönte störst uppmärksamhet i dagens DI.

09:39
Mamma ringer, det gör hon inte ofta på dagtid men nu när resan närmar sig är hon orolig. Tyvärr färgar hennes oro av sig. Vi förfasar oss tillsammans över den tragiska bussolyckan som krävde sju liv i början av veckan i Hurgada. Känns nära då det drabbade ungerska turister och för att vi själva snart ska åka på just den vägen. Jag kan bara hoppas att olyckan finns i färskt minne hos alla som färdas på vägen så att det inte slutar likadant för oss. Plötsligt tappade jag lusten för bussresor helt och hållet och utflykten till Luxor får nog anstå till nästa gång.

Direkt efter samtalet avslutar jag redigeringen av artkeln som ska publiceras i tidningen Energi & Miljö. Det var bra skrivet från början och behövde inga stora insatser av mig.

09:51
Skickar ut ett nyhetsbrev till några medlemmar i Göteborg. Inget stort utskick denna gång och allt är förberett. Jag trycker bara på knappen. Adresslistan har dock inte blivit använd på ett tag så risken finns att det är tillräckligt många inaktuella adresser på den för att vårt mejlprogram ska skicka mig en varning.

12:18
Dags för en välbehövlig lunch. Det blir rester från gårdagen, den fantastiskt goda pumpasoppan ur Linas matkasse. Efter två timmar av intensiv diskussion och kreativitet kring våra budskap och vår kommunikationsplan känns huvudet ganska fullt men tillfredsställt. Snart är min fantastiska kommunikationsplan helt färdig. Åtminstone för tillfället.

13:03
Tillbaka efter snabbshopping på lunchen. En rosa kniv och en laddare till iPaden. Nu är det verkligen vinter i luften, isande kallt är det ute och Stockholmarna huttrar i kylan. Jag passerade några tiggare. Det är svårt att inte känna med dem där de sitter i kylan. Kan vi verkligen inte ta bättre hand om människor eller har de valt detta själva? Ingen av dem har vad man skulle kalla svenskt utseende.

14:33
Nu börjar det dra ihop sig, idag går jag hem lite tidigare. Sista skälvande minutrarna före semestern!

15:13
Nu drar jag hemåt. En halvtimme senare än planerat men nu är våra budskap formulerade och det blev riktigt bra tycker jag. Under dagen har jag dessutom fått ut ytterligare ett nyhetsbrev, till alla våra intressenter denna gång, dryga 2000 personer och organisationer.

Inga kommentarer: