lördag 29 oktober 2011

Cherish the time spent together

I somras kom mina föräldrar och besökte oss en dag när vi var i stugan. Vi var i Örebro och turistade och det blev några foton men inte så många där jag fastnade på bild. Just det här fotot är så perfekt färgmatchat att det inte kunde bli bättre nästan och det var helt utan att jag ens sa något till någon.

Just den här dagen kommer kanske mest komma ihåg för att det var ett par dagar efter den fullständigt obegripligt tragiska händelsen i Norge när så många ungdomar dog. På vägen in till Örebro centrum lyssnade vi på radion, på Megapol som vid tolvslaget hedrade offren med en tyst minut, liksom så många andra radiostationer. Vi var tysta i vår bil, det är inte så ovanligt i och för sig vi är ofta tysta, men jag kommer ihåg känslan att sitta där och se livet utanför fortsätta, folk gå vidare utan att stanna upp. De kanske var tysta, jag vet inte. Jag vet bara att jag än idag inte förstår vad som hände. Jag och pappa hade efteråt en livlig diskussion. Vi var båda eniga om att de norska strafftiderna verkade lika fullständigt orimliga som de svenska. Just då nämnde de att han skulle få runt 20 år som mest...

Jag valde inte titel på layouten utifrån just den tragedin även om man skulle kunna tro det.

Jag klippte isär en av Primas Say it in pearls så att jag kunde få med den på flera ställen på layouten. Har man många detaljer och färger är det alltid bra att låta dem återkomma på flera platser för att hålla samman layouten.

Texten på chipboardtagen är från Kaisercraft. De har så många fina rubons med tänkvärda meningar. Jag använder dem inte tillräckligt ofta eftersom jag är lite kluven till att ha engelska texter på layouterna. Rubriker däremot har jag inget emot.

Jag har återigen använt utskrifter från Graphcs Fairy (länk till höger). Dessutom har jag inspirerats av en fd kollega i Donna Salazars designteam, Natasha Naranjo Aguirre, som älskar att sy för hand på sina layouter. Självklart är det Smooch Spritz i bakgrunden, från Donna Salazar.

3 kommentarer:

Desirée-ScrapDees sa...

it was a really terrible day, also in Holland we were impressed by that.
But yr LO is really lovely, also the picture.

Marita Johansson sa...

WOW denna LO är ju bara sååå underbart fin

Maja Stokk / eyovine sa...

Vackert =) Återigen tänkvärda ors du förmedlar...