lördag 13 augusti 2011

Modebloggen för kärringar - gör come back!

Under sommaren har jag levt livets glada dagar, oftast så fjärran från allt vad mode heter att ni knappt skulle känt igen mig om ni mött mig. Campingmodet är visserligen inte lika strikt familjematchade myskläder som jag hade föreställt mig att det skulle vara, men det är ändå ljusår från mina jobbplagg. För att inte tala om de plagg jag helt ohämmat bar ner till stranden. Bilder från sådana event ska jag bespara er.

Tyvärr har ju allt gott ett slut, så även sommarens lata dagar och som några av er vet har jag numera min arbetsplats i hjärtat av Stockholm. Jag lyckades behärska mig hela tre och en halv arbetsdagar innan jag helt enkelt var tvungen att stilla mitt köpbegär och jag slank in på en av de där bedrägliga slutreorna, eller som det stod tapetserat i skyltfönstret, "halva reapriset". Jag behövde inte precis slita ut mina klackar för att göra slut på månadens klädbudget för av någon märklig anledning är det sällan just "halva-reapriset-varorna" som får följa med och även om de mot förmodan slinker ned i kassen behöver de garanterat åtföljas av någon accessoar som gör det möjligt att bära den några gånger till innan höstens regnsäsong gör entré.

Jag valde att gå tvärs över gatan till Flash för att göra slut på mina pengar och lyckades som sagt ganska väl. Här är några av de plagg som hamnade i min garderob.


Jag måste erkänna att jag varje höst ställer mig ungefär samma frågor när jag ser höstmodet. Jag kan inte för mitt liv begripa varför modeskaparna vill att vi hela hösten, vintern och gärna en bra bit in på våren ska klä oss i lika dystra färger som det svenska vintermörkret bjuder på. Det är som vintermörkret inte vore straff nog för oss nordbor, vi ska dessutom svepas in från topp till tå i murriga, grådassiga kläder. Väljer vi sedan, mot bättre vetande, en blus eller klänning ska plagget helst vara gjord i tunnaste möjliga material och gärna utan ärmar. Liksom för att säkerställa att den som bär plagget inte bara ser ut som en grå liten mus utan dessutom riskerar frostskador.

Den svarta klänningen ovan, med de beiga blommorna hör till höstnyheterna men skulle ju nästan kunna utgöra ett undantag från regeln, häpet konstaterade jag att blommorna nästan ger den ett glatt intryck och ärmarna nästan är långa.

Den rosa klänningen lyckades jag hitta på rean faktiskt. Lite för kort för att bäras som klänning men faktiskt riktigt fin med leggings, ett plagg jag sällan bär. 

1 kommentar:

Aase sa...

YES, skönt att modebloggen är tillbaka, tokgillar detta!
Håller med den rosa kan bli snygg till leggings, men man kan då välja den varianten dom har på Lindex (bla) som jag kallar för "Byxleggins" inte T-shirt tyg utan riktigt tyg i jeans eller andra färger... på något sätt känns det mer klätt :)Jag har flera stycken som jag verkligen använder!
Den svarta är jätte snygg!

Ha det gott, KramKram AA