torsdag 21 juli 2011

VI har flyttat

Det var en gång en familj som köpte en liten stuga. Stugan var ganska liten och i ganska stort behov av renovering så familjen bestämde sig för att köpa en husvagn att bo i medan stugan renoverades. En liten, billig, begagnad husvagn. Sagt och gjort, iväg till husvagnsaffären och ja... hem kom familjen med en helt ny, liten husvagn.

Åren gick och de levde i harmoni. Stugan renoverades lite lätt, husvagnen beboddes lite mer. Så en dag insåg familjen att den fina nya husvagnen skulle kunna bytas till en bättre modell, en med barnkammare, en som inte vägde mer eller kostade mer, en likvärdig kort sagt. Sagt och gjort, familjen drog iväg till husvagnsaffären och ja... hem kom familjen med en större, dyrare och inte så likvärdig husvagn.

Tiden gick och familjen började fundera på sitt köp. granska papper och mäta siffror, och upptäckte då att husvagnen de köpt var så tung att bilen de hade inte fick dra den... Familjen drog iväg till bilaffären... och gubben fick gå på körskola... och ja... resten är historia.

I helgen flyttade vi.

Två skönheter på en och samma bild!

Nog för att vi gillade vår gamla vagn, men smarta förvaringar och detaljer får man nog erkänna att den inte hade. På den här vagnen är till och med dörren genomtänkt! Som jag sa till gubben - de måste gjort som Volvo och låtit en kvinna tänka till!

Isabel får ett eget rum med inte mindre än tre bäddar, en koja att gömma sig, bord att äta vid och eget takfönster. Här finns också prov på smarta förvaringar, överst i bild syns en del av alla tygfack som går utmed hela väggen i hennes rum (extrautrusting visserligen), dem har Isabel snabbt fyllt med allt från böcker till gosedjur. Under sängarna kan man skjuta in korgar som finns att måttbeställa, allt för att få undan barnkammarstöket snabbt.

Hundkoja.

Köksbordet är lite mindre än i gamla vagnen, men Isabel kan ju alltid äta vid eget bord... I taket hela vägen är det stora fönster som gör att vi alltid har gott om dagsljus. Som ni ser finns det hur mycket förvaring som helst!!! Efter helgens flytt har jag flera skåp över.

Jag älskar kokplattorna som sitter bredare i sär och är öppningsbara var för sig, nu kan man faktiskt verkligen laga mat på alla tre plattor samtidigt! Nästan all förvaringsutrymme har dörrar vilket är oerhört smart när man ska dra iväg med vagnen.Här är för övrigt den enda öppna förvaringen i vagnen, vilket innebär att detta är det enda som behöver lastsäkras när vi åker iväg. Ett annat stort plus är värmen, den går inte att jämföra med "trauma"-värmen (som någon kallade det). Här ställer man in gradantalet och har alltid ett behagligt klimat utan imma på rutorna.

Vår säng i "skyltfönstret". Eftersom fönstren är insynsfria kan man ligga och titta ut på natthimmlen eller på grannarna utan att bli sedd själv. Vi fick med ett designpaket med kuddar, dukar och överkast, men eftersom färgerna redan från början var murriga bytta jag snabbt ut överkastet till ett ljusare från IKEA, kompletterade kuddarna med de gamla vi hade och ersatte dukarna med ljusare färger. Under sängen finns ett enormt förvaringsutrymme, eller möjligtvis en koja till Isabel. 
Den "nya"" bilen. Gissa modellen! Det ironiska är att vår gamla bil var perfekt matchad till den nya husvagnen. Denna skär sig en aning...

2 kommentarer:

Carola sa...

Läcker husvagn. Dethleffs brukar ha riktigt snygga vagnar, så jag blir ju inte direkt förvånad när jag ser interiören :). Å den där dörren var ju bara hur fiffig som helst. :P

elsamaja sa...

WOW!!
Ja du, där har dom tänkt hela kedjan ut, och fått till den både snygg och praktisk, både in och utsidan =)

En Audi, gissar jag.

Kram

Ingrid