lördag 30 juli 2011

Grönan

Dagens äventyr utspelade sig på Grönan, en inte speciellt originell aktivitet en semesterdag som denna, då solen strålade från i det närmaste en klarblå himmel och värmen var näst intill tropisk. Att köa i närmare 40 minuter för en åkattraktion var inte ens min grej när jag älskade åkattraktioner, nu, cirka 15-20 år senare är jag definitivt på gränsen till att bli riktigt gammal... eller åtminstone för bekväm. Jag hatar köer kan jag bara konstatera. .

Förr i tiden älskade jag Liseberg. Det fanns bara en sak ingen kunde få upp mig i och det var Flume Ride. Fråga mig inte varför. Dessutom har jag än idag en liten fobi för Radiobilarna, men allt annat åkte jag. Min lycka var total när åkbandet infördes (ja, ni ser, jag ÄR gammal). Nu mera måste jag med viss sorg konstatera att vissa åkattraktioner får mig att må illa medan andra får mig att må illa vid blotta åsynen. För att inte tala om hur illa jag mår av att stå i kö och trängas med tustentals människor på en yta som är knappt större än vår bakgård.

Nej, jag är nog gammal kan vi lugnt påstå. Men berg- och dalbanor älskar jag i alla former. Jag väntar med viss otålighet på att Isabel ska kaxa till sig och börja likna mig så att jag kan få åka allt jag missade idag. Tyvärr tror jag att hon är lika feg som sin far.

Den här söta lilla saken heter Insane och var den första jag åkte. Då var väntetiden 5 minuter. När vi lämnade nöjesparken var väntetiden 45 minuter! Duktiga gubben lyckades fota mig flera gånger, inte så lätt vill jag påstå då denna vagn far fram i rätt god fart.


Så här lycklig var jag. 
Ja, faktiskt skrattade jag hela vägen utom när jag slog i huvudet, för det gjorde ont. 
Bakom mig satt två tuffa grabbar från de södra förorterna. De skrek som stuckna grisar i ren panik. När vi stannade frågade killen bakom mig; "Vem fan var det som skrattade? Detta var för jävla hemskt och inget att skratta åt."


Kaffekopparna var en lagom snurrig start för den yngre delen av åkbandsinnehavarna.

Duktig fotograf va? Man skulle tro det, men tyvärr är han lika lat som duktig. Med andra ord blev det inte många bilder från dagens åkande.

Jag måste nog erkänna att jag fick både lirka och locka för att få med fegisen upp i denna bergbana, men när vi väl åkte var det kul tyckte hon. Fattas bara, efter 25 minuter i kö är allt roligt!

Skönheten vill titta närmare på saker och ting. 
Fotot tog vi efter maten - medhavd matsäck. Tanken var god, det skulle serveras kycklingsallad. Jag packade allt, skar sallad, kokade makaroner, bakade bröd och så vidare. ALLT var med! 
Utom kycklingen... Och det var ju faktiskt kycklingen som var själva orsaken till den medhavda matsäcken.

Ja... bläckfisken hette denna attraktion. Det var den som blev mitt sista åk, efter den mådde jag inte speciellt bra kan man lugnt påstå. Och som om själva åket inte hade varit nog så ville vår vagn inte sluta snurra ens när föraren bad alla att sträcka upp händerna i luften för att han skulle koppla ur säkerhetsanordningen.
Det var väl också här någonstans fotografen tröttnade och slutade fotografera.

Hon var så söt i sin kattdräkt och med den jättestora rockringen. En sådan vill jag ha!

Hela dagen pågick rep och soundcheck för kvällens Sommarkrysset. Jag som aldrig får se kändisar live tog givetvis tillfället i akt och fotade. 
Sanna Nilsen sjunger upp sig. Hon är inte precis min idol så det tog ett tag för mig att känna igen henne, men det kan förstås också bero på håret som är betydligt finare så här än som man är van att se henne. 

Tommy Nilsson gillar jag starkt däremot. Här sjunger han "Öppna din dörr".

Avslutningsvis måste jag dela med mig av några observationer jag gjorde på Grönan.
Ett; jag har sällan sett så många glada, trevliga och vänliga unga tjejer och killar arbeta på olika ställen i parken. Så många glada "hallellå" eller "hej, hej" får man sällan som vi fick idag, och då törs jag nog påstå utan någon vidare erfarenhet att detta var en av de mer besökstäta dagarna. Det såg ut som de alla trivdes på sina jobb, trots oväsendet.

Två; trots alla besökare och alla köer, till alla attraktioner inklusive toaletter, var just toaletterna rena! Något som man i Sverige tyvärr allt för sällan får uppleva, oavsett om det är restaurang, vägmack, camping eller nöjespark. Vår känsla för hygien i det offentliga inskränker sig tyvärr till de fåtal betaltoaletter i Stockholm som har personal på plats. Sorgligt för just toaletter är ju det som alla turister möter!

1 kommentar:

Karen Shady sa...

these photos a fantastic Monika... you look like you had so much fun :) TFS xx