lördag 11 juni 2011

Vad blir det för mat?

Ibland händer det att jag lagar mat. Jag menar riktig mat, med riktiga råvaror. Sådana man köper i kyldisken, på pastahyllan, bland grönsakerna. Ni vet, inte de där halvfärdiga produkterna som man bara häller ner i en stekpanna och inte har den blekaste aning om vad de innehåller.

När jag lagar riktig mat händer det att jag faktiskt lyckas laga en rätt som alla gillar. Från lilla fröken "jag gillar inte det där" Isabel, till mormor som alltid säger "jag ska inte äta just nu". Idag var en sådan sällsynt dag. Ja, faktiskt gillade till och med min sambo maten, trots att det var kyckling i den.

Ni som följer min modeblogg vet ju att jag inte precis är den smalaste av människor, nu tänkte jag dela med mig av ett säkert trick att komma upp i den matchvikt jag har. Komplettera gärna med kakor och choklad så ska ni se att ni blir lika redo för beach 2011 som jag är.

Recept på Momas ungerska kycklinggryta - Swedish style:

Ingredienser:
1 lök
700 g kycklinginnanfilé
Paprikapulver (ca en matsked eller efter smak)
Chilipulver efter smak
Santa Maria kryddblandning Chili explosion, efter smak
Peppar (jag använde en burk med blandade sorter)
Salt
Vatten
Vetemjöl
Matlagningsgrädde

Till maträtten kan det mesta serveras, jag valde bulgur denna gång.

Gör så här:
Hacka och bryn löken.
Skär kycklingen i små tärningar, lägg den i stekpannan när löken blivit lite glansig.
Häll på paprikapulver så att allt blir ordentligt rött, salta, peppra och krydda medan kycklingen bryns. 
Pudra över lite vetemjöl, blanda om och häll på lite vatten, bara så att kycklingen knappt täcks. Rör om och låt koka en liten stund, beroende på hur stora dina kycklingbitar är. Nu ska din gryta vara orangeröd, är den det har du tillräckligt mycket paprika i. Smaka av och och krydda mer om så behövs. Min gryta blev ganska stark denna gång men det fungerar bra med bulgur.
Slutligen häller du i grädden, ungefär 2 deciliter. Jag tycker att det är godast om såsen är lite såsigt tjock och då kan man behöva göra en redning med hjälp av grädden. Låt koka upp och voila, din ungerska kycklinggryta är klar, på svenskt sätt. Är man sedan en riktig ungrare som jag, så äter man inte bara bulgur till utan en skiva vitt bröd, som man gärna doppar i såsen...

Smaklig måltid!

2 kommentarer:

Malin/malwa sa...

Mmmmm... Om jag byter ut grädden mot iMat (nej, det är inte Apple som gett sig in i matbranschen, det är Oatly's havrebaserade "grädde" ;) ) - så att den mjölkallergiska delen av familjen kan äta också - kan det nog vara nå't som går hem här också! Tack för tipset!

Annette sa...

Haha, jag gillar din humor! :) Du ser helt klart redo ut för beach 2011 tycker jag! Receptet lät smarrigt, särskilt valet av kryddor!

Om det blir regn och sämre väder här i dag så att jag måste vara inomhus, skall jag svara på några av dina tidigare inlägg, men i min blogg så att jag kan få med bilder. Till exempel på ditt inlägg om syrener, där har jag riktigt spännande och litet skrämmande bildbevis på hur man tydligen skall sköta gamla syrener... Och så skall jag ge mina shoppingtips, med bilder. Och kanske litet mera om Mad Men :)

Kram!