torsdag 23 juni 2011

Pysseltips för en regnig midsommar

Elaka tungor påstår att vi går en regnig midsommarafton till mötes. Vi har planerat att fira den i husvagnen och jag inser att inomhuspyssel är en viktig punkt på vår packlista.

För dig som behöver tips inför helgen kommer ett sådant här. Gör din egen crepepapperblomma. Kul och vackert blir resultatet. Jag har glittrat lite på kronbladen och det ger ett riktigt proffsigt intryck tycker jag. Bara för att du ska slippa gissa hur jag gjorde kommer en liten beskrivning här.

Förutom glitter och blomcenter efter smak behöver du det du ser ovan. Den lilla cirkeln är en bit CS och den bör vara ungefär 4 cm i diameter.

Klipp remsor av crepepappret. Mina är fem cm breda och sammanlagt 35 cm långa. (Skaparlusten har crepepapper)

Vik ihop pappret på längden.
 
Klipp genom den vikta kanten med ca 5 mm mellanrum.

Limma sedan fast den klippta remsan på din cirkel av papper. Jag limmade lite åt gången eftersom limmet torkar snabbt.

Du kan fortsätta runt fast lite längre in, eller så kan du göra som jag, klippa av remsan när du kommit runt cirkeln.

Fortsätt med det andra lagret av crepepapper fast lite längre in. När du är klar med det återstår två lager till.
Det sista lagret är minst, naturligtvis. Jag tyckte det var enklare att limma ihop det innan jag limmande fast det på resten av blomman.
Allt som återstår nu är att göra ett hål i mitten. Jag använde en vass sax som jag förstörde för limmet är ganska tjockt och hårt vid det här laget. I mitten sätter du vad du själv tycker är vackert. Själv blev jag mest nöjd med den blomma som fick pistiller från Skaparlusten. Jag tog också lite glitter på mina blomblad.

5 kommentarer:

Hanna sa...

Hej!
Snygg blomma, ska jag absolut försöka mig på!
Jag har en helt annan fråga - en vild chansning att du kanske kan hjälpa mig... Följer din blogg och har förstått att du grejar en del med phostoshop och actions och nu är jag desperat!
Jag laddade hem actions från Pioneer Woman (de för elements)för ett tag sen och har haft mycket skoj med dem. MEN jag har hela tiden fått en massa felmeddelanden när jag kör dem, av typen "lager si och så är inte tillgängligt för närvarande/ kommando si och så är inte tillgängligt för närvarande" osv. Jag har bara tryckt "fortsätt" och inte tänkt så mycket mer på det, bilden har ju ändrats så jag har tänkt att det funkar ändå. Men nu börjar jag fundera...Det kanske bara är delar av mina actions som funkar? De där meddelandena kanske betyder att mina actions inte funkar som de egentligen ska,att alla delar av en action inte körs?
Vissa actions får jag inte att funka alls, t ex "PW Black and white beauty" - då blir allting bara grått och jag fattar noll...
Jag har googlat mig fördärvad över detta och förstått att man alltid ska köra actions på ett foto som är "flattened", och att det bara ska finnas ett lager som ska heta background. Men felmeddelandena kommer ändå. Jag hittade också ett tips att man skulle döpa om setet med actions så att det heter "Pioneer Woman set 1" och ingenting annat, men jag fattar inte var det är meningen att jag ska döpa om filen? När jag letar upp filen i min dator går det inte att ändra namn på den så vitt jag kan begripa...
Som sagt, bara en chansning, men OM du råkar besitta kunskap som kan sprida lite ljus över detta och vill dela med dig till mig skulle jag bli själaglad:-)
Tack för en inspirerande blogg!

Hanna sa...

Hej igen Monika och tusen tack för dina fina ord i min blogg! Och så måste jag med viss skam erkänna att jag insett vad problemet med mina actions var. Skammen känner jag för att det egentligen borde vara rätt uppenbart men det slog mig inte först - jag kan ju inte använda actions på engelska i min svenska version av photoshop....Har nu laddat hem en testversion av PSE på engelska och då funkar det finfint! Tack ändå för dina funderingar, suger i mig all info jag kan få om foto och redigering:-)

Marie/Mison sa...

Måste prova! Måste prova!

Jenny sa...

den här ska jag testa! vad snyggt det blev!

Brenda Human sa...

Wow!!! beautiful hand made flowers, and you make it look so easy!!! love your work Monika!!! my favorite by far!!!!