torsdag 2 juni 2011

Modebloggen för kärringar - utsatt för tyngdlagen


Dagens upplaga av modebloggen bjuder på något jag lovat att ni skulle slippa. Min alldeles egna skapelse, en balklänning. Själva klänningen sydde jag för ganska exakt 20 år sedan och bilden är tagen ungefär tre år sedan. Och ja, dragkedjan går nästan hela vägen upp i ryggen. Som ni märker har min kroppsstorlek inte blivit så mycket större än den var för 20 år sedan vilket kan tyckas märkligt och obegripligt. Bevisligen har jag ett antal fler bilringar runt magen och min BH-storlek är definitivt större men bilringarna sitter i detta fall lämpligt nog lite längre ned för att märkas.

Och egentligen är det ju faktiskt så med allting på en kropp som i dryga fyrtio år utsatts för tyngdlagen. Allting sitter en bit längre ned än det ursprungligen satt. Min stilla undran är om samma sak gäller för männen som för oss kvinnor och i så fall om det är till det bättre?

Orättvist nog anses ju många män attraktiva även i sin 40+ ålder, medan vi kvinnor oftast inte får så många huvuden att vändas efter oss, även om jag ibland gillar att låtsas motsatsen. Framför allt tycks vår biologiska klocka ha en annan takt än män som kan bli fäder till och med långt över 40+, se bara på vissa herrar i Hollywood med omnejd... "I will be back" verkar ju vara ett understatement för dem.

Å andra sidan skulle jag inte ha något emot att åldras som denna kvinna, allt bortsett ifrån att jag kanske inte har lust att tillbringa så stor del av mitt liv nedsövd på operationsbordet. Livet är alldeles för kort för att sovas bort!

 
Läsarfrågan
Detta för oss naturligtvis till dagens läsarfråga som också blir en samvetsfråga. Det ska bli spännande att se om lika många vågar besvara den som vågade besvara fråga om hur ofta ni handlar kläder. 13 läsare svarade, en av dem handlar kläder varje vecka, sex, inklusive mig, handlar så fort hon får lön, svar som för mig framstår som relativt rimliga, ja jag kan faktiskt till och med förstå de två av er som röstade på att hellre köpa scrapsaker än kläder... men det är inte utan att jag blir lite undrande över er som köper kläder när ni slitit ut dem ni har. Fyra av läsarna svarade det alternativet. Antingen är ni extremt duktiga på att slita ut kläder, eller så köper ni kläder som är extremt lätt att slita ut, för jag vill inte ens i min vildaste fantasi tro att ni går omkring i plagg från 70-talet? Det är nämligen vad jag skulle göra om jag väntade på att kläderna skulle bli utslitna. Och det, mina vänner, är en bild jag inte ens vågar föreställa mig.

Läsartips sökes
Eftersom jag ju egentligen inte är någon tvättäkta modebloggare så behöver jag era tips. Berätta för mig var ni handlar era kläder! Visa mig ert senaste inköp! Please...

2 kommentarer:

Carola sa...

Jag svarade att jag ännu är 20 år i sinnet, lär nog alltid vara det ;). Men kroppen ser verkligen inte ut som den gjorde för 10 år sen. =/

Kläder handlar jag oftast på Lindex eller kappahl, för de är det som finns här i stan. Nätshoppa har jag börjat göra på www.bonprix.se. Billigt och finns i massor av storlekar å de mesta är inte tantigt :P. Himmla fräsig klänning du sytt btw. :P

Kram

Manda sa...

Haha vilken kul blogg Moma! Men hur man gör för att slita ut kläder: skaffa hund! Plötsligt har man lufthål efter valptänder, totalt urtvättade (eftersom leriga hundtassar inte är speciellt snyggt) och ihopsäckade plagg (eftersom man rör sig och eftersom jag tillåter hundarna att ha dragkamp med mina tröjärmar när vi busar ;)).

Undrar om dessa fyra personer var hundägare? ;)