fredag 10 juni 2011

Modebloggen för kärringar - hjälper dig att shoppa!


I dagens modeblogg får du inte bara dagens outfit, som för övrigt är tisdagens, utan också historien om den mystiska garderoben, aktuell statistik och en hel sommargarderob om du inte orkar sätta ihop den själv. Naturligtvis bjuder jag också på en ny läsarfråga av det enklare slaget.

Dagens outfit
Men jag börjar med dagens outfit, eller som sagt, tisdagens, dag som dag. Klänningen köpte jag på förra årets sommarrea på Flash. Den satt perfekt på mig då. Nå ja, perfekt är ju relativt, jag blev inte helt plötsligt någon fotomodell precis, den fungerade faktiskt på den icke så beach 2010-anpassade kropp jag hade då.

Så här ett år senare ser min kropp ungefär lika redo ut för beach 2011 och som den gjorde inför förra årets badsäsong men klänningen... Jag vet inte, den är inte fullt så smickrande som då.

Den mystiska garderoben
Jag vet inte hur det är för er kära läsare, men hemma hos mig finns en så kallade "walk in closet" man kan alltså gå in i den, på egen risk, och backa ut ur den. Förhoppningsvis utan att snubbla på dammsugare, golvmopp, verktygslåda och andra dylika saker. Har man tur lyckas man dessutom slippa få något i huvudet. Att kalla den "Walk in closet" är förmodligen en förolämpning mot en riktig sådan.

I denna garderob hängs varje höst sommarkläderna längst in och vinterkläderna längst fram, vice versa på våren. Det märkliga är att vissa kläder, varje år, tycks genomgå en slags förvandling som innebär att de inte längre sitter så som jag kom ihåg att de skulle sitta. Dragkedjor går inte längre igen, kjolar går inte ner över rumpan... ja ni fattar bilden? Jag förstår inte denna märkliga krympning. Nog för att det på vissa plagg står att de kan krypa ett visst antal procent, men jag har aldrig förstått att det gäller vid förvaring i garderob.

Nu har ju sommaren gjort entré, kanske har du samma problem som jag? I så fall tänkte jag underlätta för dig och har därför varit och webbhoppat lite. 


Retro är inne! Småprickig klänning i smickrande omlottmodell och väska från KappAhl, Grymt läckra, måste ha-skor från
Scorett och örhängen från Glitter

Klänning, väska och hatt från KappAhl, skor från Scorett. Klänningen har en a-linjekjol, något som brukar sitta bäst på min stora mage och väl tilltagna sittdyna.

Läsarna tycker till
Förra läsarfrågan besvarades av hela 19 personer. Ni är fantastiska, en eloge till er som vågade klicka! Visst var det egentligen ganska lätt? Och inte heller gjorde det ont va?

Frågan var om din kropp genomgått någon mirakulös förvandling sedan du fyllde 20. Till min glädje kunde jag konstatera att majoriteten av mina vördade läsare faktiskt bara är 20 år, i alla fall i sinnet, vilket föranleder mig att lite undra över varför ni läser en modeblogg för kärringar, men det är en annan fråga. Tre av er försökte i likhet med mig låta bli att ta reda på svaret, fyra av er tyckte att 20 kilo plus var en finare omskrivning men ingen av er har bott på månen. Det sistnämnda är jag djupt tacksam över eftersom jag inte tror på utomjordlingar.

Dagens läsarfråga hittar ni som vanligt överst till höger.

2 kommentarer:

Carola sa...

Hahaha, du e för rolig du :D. Jag har också en magisk garderob. Begriper inte alls hur de går till, säkert små tomtar som sitter o syr om kläderna som inte används ;D.
Jätte söt klänning du har på dig förresten. :P

Annette sa...

Gillar båda uppsättningarna med outfits! Kanske den nedre litet mer, som jag tror passar mig bättre som är kort. Är man lång borde det översta alternativet bli riktigt klassiskt snyggt! Din egen outfit är också jättefin, den klänningen vill jag också ha!