onsdag 22 juni 2011

Modebloggen för kärringar - goes financial

Klänning från H&M, inköpt för sex år sedan. Omlottkofta också från H&M, säkert betydligt äldre än så. Sandaletter från en Spanienresa, till det superlagoma priset 5 euros.

Observanta läsare (jag gillar det uttrycket som ni märker), har noterat att bilderna ovan knappast kan vara dagens outfit, och nej det är de inte, de är snarare en dag i maj månads outfit, men de passar liksom bra av två anledningar; Den första för att bevisa för er att jag faktiskt inte är riktigt så fet som jag såg ut i den prickiga klänningen, eller så är jag kanske just det, den andra för att klänningen ovan kommer från H&M.

H&M är kanske den första modebutikskedja som etablerade sig hemma i min by och jag kan fortfarande komma ihåg exakt hur lycklig jag var över att de äntligen fanns "på stan". Dessvärre var också min besvikelse stor då de riktigt läckra modeplaggen inte riktigt lyckades nå fram till bondvyschan ändå, kanske beroende på en medveten strategi eller på grund av dålig lokal varuansvarig. Kanske trodde man helt enkelt inte att västgötabönderna var riktigt redo för de senaste modetrenderna. (inget ont sagt om bönder!)

Människor med lite finare smak, större krav och bättre ekonomi än jag brukar klaga på att plagg från nämnda kedja inte uppfyller deras kvalitetskrav. Jag vet inte vad deras krav är men en av mina absoluta favoritkoftor som jag haft på mig varje vinterdag de senaste 17 åren lyckades jag slita ut i vintras. Det kanske kan anses som sämre kvalitet, men vad vet jag. Faktum kvarstår, H&M har lyckats med något få andra lyckas med - leverera modetrender före alla andra, hålla en hyfsad kvalitet, överkomliga priser och dessutom breddat sig genom samarbete med stora modenamn som till exempel Versace som under hösten kommer i butikerna.

Idag rapporterar DN ett vinstfall för HM, "kläderna säljer bra men men höga bomullspriser och den starka kronan pressade modejätten Hennes & Mauritz till ett vinstfall under årets andra kvartal."  Tyvärr har det faktiskt varit vinstfall för H&M ett tag nu, men när man frågar VD:n Karl-Johan Persson om det inte är dags att höja priserna säger han gång efter annan ett bestämt nej. En klok karl det där, för trots allt gott jag har att säga om H&M är det tveksamt att jag skulle fortsätta att handla där om deras priser stod i nivå med övriga butikers.

För dig som är tveksam på vad du ska köpa från H&M just idag kan jag varmt rekommendera denna läckra kavaj för 399 kr som finns både i vitt och mullvad (vem sjutton har hittat på det idiotiska namnet på en färg förresten?). Jag beställde den via nätet och blev positivt överraskad, snygg, bra kvalitet, och perfekt passform. Att beställa via nätet är för övrigt ett riktigt lyckat alternativ till H&M något röriga butiker som knappast har butiksupplevelse och service som ledord.För dig som väntar på att jag ska avslöja innehållet i min påse från Axelssons kommer väntan att bli ännu lite längre. Hittills är det bara en av mina läsare som varit modig nog att gissa och hon ligger bra till kan jag berätta. Men eftersom jag ändå tror att ni mest är sugna på att se vad som låg i kartongen kommer här en liten bild.


I min enfald trodde jag faktiskt att de skulle vara bekväma. De ser ju faktiskt bekväma ut, tycker ni inte? Tror ni att de var det?


Ny fråga och statistik kommer efter midsommar, till dess, ha en underbar helg!

Inga kommentarer: