måndag 13 juni 2011

Modebloggen för kärringar - dissar hellångt


Dagens outfit kom en gång i tiden från Flash, en klänning i linne med tryckt mönster. Om jag vore exhibitionistiskt lagd och kände för att roa er skulle jag filma processen att klä av mig detta plagg. Det är ungefär lika enkelt som att dra av sig en tvångströja. Av någon märklig anledning är den inte sydd för kvinnor som kan, vill och behöver lyfta armarna ovanför huvudet.

Nu undrar förstås vän av ordning, och det vet jag att ni alla är, varför jag inte köpte storleken större, vilket kan vara en berättigad fråga. Bortsett från att jag föll för rubbet, prickar, blommor, färger och sist men inte minst modellen, så var den större storleken alldeles för stor för ehum... medelstora mig.

Redan för två år sedan var detta en ovanlig klänning med tanke på längden, nu är den ännu mer ovanlig, eller kanske rent av omodern, eftersom rådande mode vill att vi klär oss i hellångt eller en bit ovanför knäet när det gäller klänningar och kjolar.

Ni har säkert gissat er till vad jag anser om det korta modet. Det hellånga modet däremot, är snyggt på ett fåtal personer, en exklusiv grupp jag inte kan påstås höra till längre, om någonsin tidigare. På oss andra, mer normalviktiga människor, och nu menar jag inte eventuella chefspositioner, ser de hellånga klänningarna mest ut som om någon försökt klä upp en strandad flodhäst i aftonklänning. Säkert snyggt på somliga men långt ifrån alla.

Men för er som är smala, långa eller somliga har jag gjort ett axplock av hellånga klänningar, alla från underbara H&M som för övrigt är i full gång med sin sommarrea just nu.

De gråa skorna är från Wedge och kostar ynka 3995 kronor  - herre Gud jag skulle inte våga ta dem ur förpackningen till det priset, men de är grymt snygga och gör säkert helhetsintrycket minst 7 kilo lättare! De rosa skorna är från TopShop och är nästan billiga i sammanhanget, 1095 kr.

1 kommentar:

Leanne sa...

You still look gorgeous ... even if you can't lift your arms above your head! :D