söndag 15 maj 2011

Snapshots

Ni kanske kommer ihåg bilderna från fotoutflykten vi gjorde för ett tag sedan. Det var då min söta svägerska hade köpt ny kamera och vi var ute och förevigade den tidiga våren. Många av de bilderna kommer säkerligen aldrig att bli scrappade, det är så av någon anledning. Bra bilder, på saker och natur, hamnar sällan på en layout hos mig. Det är inte så att jag inte tycker de är bra nog eller trevliga nog, men på något sätt är det inte riktigt samma känsla att skapa med en naturbild som med människor på. Kanske har det att göra med att det är människorna som fyller naturen och omgivningarna med liv och det är naturligt att andra bilder prioriteras ned. Det är på något sätt bilderna med människor på, och då givetvis i synnerhet Isabel, som berättar den historia jag vill berätta med mitt skapande.

Till den här layouten har jag använt Nikki Sivils underbara Summer-kollektion. Jag älskar de glada färgerna och söta små barnsliga dekorationerna. De gör mig helt enkelt glad. T:s kommentar till layouten var "Den är... barnig." och ja, det är den ju kanske, mer "barnig" än jag brukar göra.

Här har planerat layouten noggrant från början, sedan satte jag fast rubrikens bokstäver, sprayjade distressrefill blandat med vatten, ritade runt bokstäverna som jag sedan tog loss. Därefter var det bara att klistra fast resten av layouten. "Man klistrar ju inte på allt innan man vet hur det blir." som Isabel uttryckte det alldeles nyss när jag frågade om hon var klar med sin layout som hon visade mig.

Detta med att "mista" som det egentligen heter på scrappspråk, är något jag börjar gilla mer och mer, men sedan jag fick prova att leka med Donnas Smooch Spritz inser jag att snålheten ibland bedrar visheten. Visst är det kul att få användning av distressrefillen men layouterna blir allt ganska bubbliga av det, i motsatts till Smooch spritz.6 kommentarer:

Linnea sa...

Åh, jag tokgillar din "barnsliga" layout!!
Jag använder också sällan bilder utan människor på en layout. När jag gör minialbum brukar jag däremot blanda in mer miljöbilder.

aina sa...

Denne var underbar! Så mange lekre detaljer! Ha en fin kveld :-)

Lilo sa...

LOVE IT!!! =)

babbalalla sa...

Härligt "barnig" och "bubblig" på något sätt! Härliga färger och skön komposition! (som vanligt! :))

Ha en bra vecka!! *kram*

Annette sa...

Åh, den är ljuvlig!! Ett nytt sätt att scrappa av dig, för mig i alla fall. Och jag gillar den lika mycket som din andra stil! Måste ladda ned den som inspiration när jag kommer hem till min egen dator.

Jag håller med dig om motiv att scrappa. Jag tar naturbilder och bilder på monument och annat, men dem tror jag inte kommer att bli scrappade. Kanske för att jag tycker att människor är mer intressanta, eller för att det är roligare att försöka förmedla en stämning utifrån personligheter...

Kram från Virginia

Linda sa...

Vilken underbar layout, man blir alldeles lycklig av den! Älskar både detaljer och färger :)