tisdag 17 maj 2011

Nu startar modeblogen för riktiga kvinnor, kärringar, tanter, 40+


Det här med modebloggar… är en företeelse jag ibland har skänkt en tanke. Det vimlar av dem. Vilken bloggtjänst man än använder så nog är det en modebloggare som har högsta antalet träffar. Jag har personligen aldrig riktigt förstått mig på företeelsen trots att jag i mitt eget tycke är ganska så modeintresserad. 

Jag vill inte prata illa om andra men ett stort flertal av dessa modebloggare framstår som unga flickor med begränsad begåvning för det skrivna svenska språket, begränsat intresseområde och en begränsat realistisk uppfattning om sin egen betydelse.  Gemensamt för dem alla tycks vara att de kommer att bli omåttligt rika och omåttligt berömda. Själv har jag mina betänkligheter om det sistnämnda.

Men vem vill inte bli berömd? Det vill jag med!
Så jag tänkte som så att jag skulle börja blogga mode jag med. Min högst personliga iakttagelse är nämligen att det inte finns så jättemånga modebloggar av och för kvinnor i åldrarna kring kärring, med en figur som sett sina bästa dagar ungefär lika många år sedan som medelåldern är på medelmodebloggaren.  Jag kanske äntligen har hittat min nisch alltså. För det där med att scrappa verkar jag ha begränsad talang för… 

Och med detta sagt inleder jag med dagens outfit. Jag har studerat som ni märker. Det är så det heter… tror jag. Min kontorsråtteutstyrsel. Kjol från Indiska. Har jag förresten nämnt att jag är galen i prickar? Just den här kjolen har midja som går ända upp till bysten vilket är perfekt för den inte längre så smala midjan. Svart topp med lagom urringning också från Indiska och bolerokofta från H&M till det helt perfekt lagom priset av 49:90 kr. Skorna syns inte så bra på bilden men de har små sidenband med prickar som dekoration.

Nå, vad tycks? Har jag en karriär som modebloggare eller är det snarare frasen ”don´t give up your day job” som slår er?

Frågan är bara vad som händer när man visat hela innehållet i garderoben? Köper man nytt då? Eller nej, just, det är då man är så berömd att företagen slänger plaggen på mig (troligtvis för att slippa se bilder på mig i dem - det kan ju inte bidra till deras försäljning....).

17 kommentarer:

Carola sa...

Begränsad talan för scrap?! Du skojar Moma!
Men fortsätt gärna modeblogga för oss kärringar också ;)
Jag som också är galen i prickar gillar dagens outfit skarpt!

Monika sa...

Vad söt du är Carola. Jag tänkte kolla hur många som är lika söta som du och hur många som läser allt mitt svammel ;)
Kram

Leanne sa...

woot woo! fashionista! Go Monika..x

Eivor/Ejja sa...

Jag gillar detta, kul! Jag kommer att följa dig. Gillar kjolen, och skorna.

Kram!

susanne sa...

1. Du har inte begränsad talang för att scrappa.
2. Dagens outfit är urtjusig.. Gillar kjolen massor.

Hegu sa...

Här är en till som gillar din stil...både den du scrappar och den du har på dig!:)

Ser fram emot fler modereportage...

Kram
Helen

Carola sa...

Åh vad kul att du modebloggar också. Nu e jag ju inte kärring ännu ;D, men lär följa dig iaf. Älskar dina snygga skor o kjolen e hur sör som helst.
Ska nog tvinga mamma att följa dig också. Hon som föredrar myskläder framför finkläder ;).

Ps, du scrappar ju gudomligt vackra skapelser bruden!

Kerryn sa...

Look at you, you gorgeous thing!!!

Maja Stokk / eyovine sa...

Du är underbar Monika!!! Du har både talang för scrapp och att modeblogga =P. Dessutom har du en underbar självdistans och humor! Kramiz Vännen!

ps. Din outfit är superläcker! Gillar också prickar...

La Vikinga sa...

Definitevly give up your day job!

Är du modell?

Monika sa...

Ha ha! Du är för go du!!!
Drömma kan man.

KRAM till er alla!!!

Annette sa...

Underbart!! Du har absolut en karrär som modebloggare! Som jag skrev i ett tidigare (egentligen senare, du förstår vad jag menar) inlägg så kommer vi snart att läsa dina krönikor i Femina eller Amelia. Du fyller helt klart ett stort tomrum bland modebloggarna, nämligen någon som bloggar om och för oss 40+, och inte bara det, kanske 25+.

Life´s Silverlining and I sa...

Hej! Här har du en till medelålders "kärring" som tänkt som du att de modebloggar som finns inte är för mig. Jag har också börjat blogga. Välkommen att kika in:)!

colouriZe sa...

Riktigt snyggt och så otroligt befriande med en vuxen modeblogg! me like!

Esse Hominem sa...

Hej,

Jag är inte en medelålders käring utan en medelålders "gubbe" som har tagit tag i hur jag klär mig. För mig är det hela inte en fråga om mode, utan mer om stil och en klädsel som man trivs och är bekväm med. Stil består, mode förgår.

Unknown sa...

Esse, absolut!!!
Aktivera din profil så jag får följa dina stil-äventyr!

skapaarlusta sa...

Äntligen en modeblogg med normala människor kläder och kroppar.