torsdag 26 maj 2011

Modebloggen för kärringar - märkesvara eller rea?Dagens top kommer, nå ja, en gång i världen för ganska länge sedan, kom den från rean på Vero Moda. Kjolen köpte jag för inte så länge sedan på en utförsäljning där jag betalade 600 kronor för sju plagg vars ordinarie pris hade varit närmare tre tusen kronor. Gissa om jag var förvånad när min svägerska upplyste mig om att Kaffe är att betrakta som ett märke.

Uppmärksamma läsare anar säkert ett mönster eller två här, nämligen att jag älskar att handla på rea. Nu ska jag avslöja något annat för er. Jag har inte en susning om vad som anses som fint eller ofint märke när det gäller kläder.

Bilar, ja, men kläder... absolut inte. Är jag inte den perfekta modebloggaren?

Jag är nog så nära man kan komma en antimärkessnobb. Det finns endast en... nåja, två anledningar till att jag skulle köpa ett märkesplagg:
1. det passar min kropp.
2. det är billigt.

Jag köper hellre ett billigt, klädsamt, massproducerat plagg och ser det på andra jag möter än köper ett dyrt, klädsamt, massproducerat  plagg och ser det på andra jag möter. Även om jag förvisso förstår anledningen till att köpa dyra kläder, folk förstår ju att man har råd.

Men om jag nu ska blogga om mode inser jag att jag inte bara kan roa mina läsare med bilder på vackra plagg från KappAhl, så jag har gjort lite efterforskningar. Danska Kaffe är del av ett större företag med flera andra märken, däribland Cream. Här kommer lite blandad kompott, alla modeller valda utifrån att de ska passa en inte fullt så ung figur, som både är utrustad med inbyggd airbag och tillhörande gäddhäng.

Cream - Evie dress. Visst är den vacker? Kostar bara 69.95 EUR

Snarlik klänning från Indiska, till ungefär halva priset, 345 kr.
Men snälla Indiska, kan ni inte göra klänningarna en liiiten aning längre? Kort behöver inte vara Vagnhärad alltid!

Ytterligare en snarlik variant från KappAhl , pris 399 kr
Mmmm... denna gillar jag. Bortsett från färgen har jag en snarlik variant, inköpt på Indiska på rea för 79 kr. Denna kostar endast 109.95 EUR och är från Cream. Min är vinröd och jag har alltid en kavaj till.

Denna är min favorit från KappAhl. Jag har inte provat den så det finns en viss risk för att den asymmetriska skärningen på kjolen framhäver min väl tilltagna mage. Kostar 399 kr

Också denna är från Cream, 44,95 EUR. Den måste givetvis bäras med koftan nedan om man är lika frusen som jag är.

59.95 EUR

Ååå, denna satt jag och suktade efter en lååång stund trots att den är ärmlös. Också från Cream och kostar 69.95 EUR.

Från Kaffe, modellen är lite lik klänningen ovan från KappAhl, och priset är faktiskt inte så avlägset,44.95 EUR Frågan är om den är så originell att det är vart att skicka efter från Danmark.

1 kommentar:

Annette sa...

Oj oj oj, vad snygga kläder..!! Jag vill ha alltsammans!! Och vad nu?! Det här har jag missat, att du börjat modeblogga! Av det jag hunnit se är du perfekt som modebloggare. Bra smak (jag verkar ha samma ;)), humoristisk vinkling och bredd. Härliga inlägg som jag vill läsa fler av. Gillar, gillar!! Snart värvar de dig från Amelia, Femina, eller DV. Kom ihåg att jag sade det först!

Kram