fredag 27 maj 2011

Modebloggen för kärringar - har fått en alldeles egen die-set!


Underbara Ilona på Skaparlusten tyckte att detta - Tim Holtz Alternations die -  skulle passa mig bra nu när jag blivit "modebloggare". Självklart! Tusen tack min vän!

Faktum är att... ja, min dotter och sambo kommer påstå att jag ljuger, men sanningen är den att min stora hobby på stenåldern var just att sy. Jag sydde allt ifrån balklänningar till byxor och på den tiden var jag faktiskt så pass modemedveten att jag till och med sydde sådant som ännu inte såldes i butikerna men som ett halvår senare blev inne. Fråga mig inte hur det gick till, jag bodde ju mitt ute på slätten i en byhåla där den första rulltrappan installerades någon gång på slutet av åttiotalet när H&M kom till stan. Dit vallfärdade folk från när och fjärran för att prova denna nymodighet man tidigare bara sett på bild eller i större städer. Internet hade ingen hört talas om, det hade inte ens benämnts som en fluga, och mobiltelefoner... ja de var ungefär lika stora och tunga som min Big Shot. De var inte speciellt mobila utan snarare släpbara.

Det var på den tiden jag sydde alltså. Men trots att jag levde i en tid som de flesta av er bara hört talas om hade jag en riktigt modern symaskin som jag faktiskt har kvar än idag. Den syr både framåt (när den känner för numera), bakåt och dessutom har den ett antal extra displayer med mängder med roliga sömmar man kan leka med.

Nu när jag tänker efter är det där ganska typiskt för min personlighet. Jag har alltid gillat att ha mycket av saker, oavsett om det varit tyger, sömmar, kläder, papper eller blommor. Faktiskt är min teori att vi scrappare är en speciell sorts människor, vi är vad andra skulle kalla samlare. För vem av er kära scrappande läsare gillar inte att titta på sina samlingar av scrappapper? Knappar? Blommor? Själv älskar jag att se mina högar växa och det är samma sak med garderoben, ju fler kläder dess bättre, oavsett om de används eller inte. Det är därför jag älskar REA!

I nästa inlägg kommer fler tips från läsare, resultatet av badplaggsfrågan och en ny fråga.

6 kommentarer:

susanne sa...

Vilka läckra dies!!

Malin/malwa sa...

Det stämmer alldelels utmärkt på mig! Jag är en riktig hamster när det gäller det mesta - inklusive scrap-grejor. :)

Carola sa...

Oh ja, jag erkänner: Jag är en samlare. Alltid samlat på ngt. Både onödiga saker som kattguld (när jag var liten) till livsnödvändiga saker som öronhängen ;P.

ANNA sa...

Det är en superfin fin die... Ett tips, provdockan i wellpapp, den gör sig väldans bra så.

Karen Shady sa...

Hi Monika... just calling in to see how all is with you.... This die looks like another I MUST HAVE LOL !!!!

Anonym sa...

Stämmer även på mig! Fast åt andra hållet...jag är ingen scrappare, utan totalt fantasilös och okreativ. Men jag älskar att rensa och slänga och gillar inte högar av saker...!