tisdag 31 maj 2011

Modebloggen för kärringar - goes Mad Men


Mad Men...
Älska eller hata, det är frågan. Vilket gör du? Hör du till beundrarskaran som köper konceptet rätt av eller är du mer tveksam?

Jag vet att underbara, vackra, Annette älskar Mad Man. Själv är jag tveksam. Jag är en riktig motvalls kärring och stod ut med en halv säsong innan jag tappade intresset helt för handlingen. Ytterligare en halv säsong stod jag ut för att jag älskar att se de fantastiska miljöerna och de ännu mer fantastiska kläderna. Något så kvinnligt får man nog leta efter nuförtiden.

Vilken halvgammal prinsessa drömmer inte om att få klä sig som Betty? Faktum är att jag skulle nog till och med nöja mig med halvtrista Peggys halva garderob att bära till kontoret varje dag. Men ungefär där stannar mina drömmar och mitt glorifierande av sextiotalet.

För att flyttas tillbaka till 60-talets USA, hur omhuldad hemmafru jag än finge vara, vore det en bestraffning värre än döden, ja faktiskt skulle jag nog föredra döden. Inte för att jag någonsin varit en sann feminist, men efter sex avsnitt av Mad Man fick jag nästan lust att bli det. Så tack, men nej tack. Min ålder till trots är jag nöjd med att leva 2011.

Fördelen med 2011 är att du faktiskt för en ganska hyfsat billig peng... nå ja, bortsett från solbrillorna då, kan få looken utan att egentligen anstränga dig. Under förutsättning förstås att du har en kropp för det. Jag har valt ut några smakprover, och om ni vill se fler är det bara att säga till. Själv är jag grymt sugen på att åtminstone prova den blommiga klänningen. H&M nästa alltså.


Alla tre klänningar finns att hitta i H&M shop.
Blue Banana black lace high heels, 230 SEK - bluebanana.com
Bright pink super frill bag, 310 SEK - debenhams.com
Cutler & Gross Sunglasses, 3 055 SEK - aubinandwills.com
Juicy Couture Cotton Twill Malibu Hat,360 SEK - bloomingdales.com
Skor | Menbur: Hopper - Brandos.se

Inga kommentarer: