tisdag 24 maj 2011

Modebloggen för kärringar - olycksfall eller serifel?

Kommer ni ihåg dessa? Jag beställde dem på Nelly och var grymt glad över att de både passade och kändes sköna. Att jag tyckte de var snyggare i verkligheten än på bild var förstås en bidragande orsak till min glädje.  Idag gick jag lite halvt förälskad till jobbet i dem. Där gjorde jag som vanligt, satt stilla större delen av dagen... jobbade hårt, drack kaffe, gick på möten, ni vet det där vanliga jag håller på med, förutom att se välklädd ut...

Och så här såg de ut när jag kom hem idag:

Hm... är det detta som heter att snålheten bedrar visheten? Eller är det möjligen min smak som bedrar visheten?

Till Nellys försvar kan sägas att deras kundtjänst är grymt snabba, trevliga och tillmötesgående. Nu kvarstår bara frågan om jag ska göra ett byte, ett expressbyte eller helt enkelt inse att det inte var meningen att jag skulle ha de här skönheterna. Hur hade ni gjort? Är det olycksfall i arbetet eller en serietillverkning behäftad med fel i produktionen?

Läsarna tipsar
Ja, jag har faktiskt flera läsartips och kommer att pytsa ut dem lite efter hand. Här tror jag ett tips från den fantastiskt kreativa Gunilla/uniquelyme är på sin plats, hon skriver så här:
"Erfarenheten lärt mig att dyra skor oftast är mycket skönare än billiga, särskilt de i syntet, så i vanliga fall försöker jag handla på rea."

Ja du Gunilla, rea är det bästa sättet att handla på, tyvärr verkar det som just gjort samma erfarenhet som du. Även om jag faktiskt kunde hålla med sedan tidigare, med flera misslyckade köp från Skopunkten i färskt minne. Säga vad man säga vill om Skopunkten, de har både snygga och billiga skor, men frågan är bara hur billiga ett par skor blir som går sönder efter en månad, eller som inte ens går att gå i. Inte speciellt prisvärt skulle jag tro.

Idag blir inte denna nyblivna modebloggare vitsigare än så här, tyvärr är det mer än bara skorna som gått sönder idag och jag känner mig en aning... besviken.

2 kommentarer:

Linda sa...

Jag hade bytt ut skorna och hoppats på att nästa par inte går sönder, om jag tyckte att de var sköna. Annars hade jag nog hellre velat ha pengarna tillbaka, och väntat på att det blir rea på dyra skor snart. ;)

gunilla|uniquelyme sa...

Äntligen gick det att kommentera! Tänkte bara säga att skorna jag beställde sist var jättefina allihop och alla utom ett par passade min fot, så de sistnämnda och ett annat par som inte passade klänningen åkte tillbaka. Hittills är jag mycket nöjd med mitt köp - trots att det inte var reapris. :)