söndag 29 maj 2011

Modebloggen för kärringar - delar med sig av läsartips

Dagens upplaga av modebloggen för kärringar har jag fyllt med lite smått och gott. Det blir läsartips, omröstningsresultat och en helt fantastiskt kreation. Avslutningsvis bjuds det också på en liten tävling för den händiga läsaren och naturligtvis en ny läsarfråga.

Vad badar ni helst i? 
De två mest populära inläggen i modebloggens hela dryga veckolånga historia har handlat om skor och badplagg. Omröstningen där jag ställde frågan vad ni badar helst i var det 19 personer som besvarade vilket får anses som rekord även om jag ställer mig lite undrande till de resterande 243 personerna som inte röstade men var nyfikna på att se resultatet. Frågan är om ni var för fega att avslöja era böjelser eller om ni helt enkelt trodde att resultatet skulle presenteras av en nakenmodell?

Men jag ska inte hålla er på halster länge till i denna viktiga fråga utan gå direkt på resultatet:
9 personer, 47%, badar helst i bikini
7 personer, 36% badar i baddräkt
Ingen vill vare sig bada i våtdräkt eller i sin födelsedagsdräkt men 2 personer, varav den ena är jag själv, föredrar att bada i badkaret.

Läsarna tipsar
Cattis, som inte bara scrappar läckert utan dessutom håller ihop Allt om Scraptidningen på ett föredömligt sätt föredrar en sådan här modell på sitt badplagg:

Snyggt Cattis, men du måste antingen vara yngre än jag eller gjort en bättre investering av skatteåterbäringen;) Just den här modellen kommer från Halens.

Marie/Mison är en av våra duktiga designers för Allt om Scraptidningen och dessutom ägare till den fantastiska kitklubben Little Yellow House Kits. Hon berättar att hon handlar på Bonaparte.se. Jag har kikat runt och tänkte bjuda er på några smakprover därifrån.

Den här ser ut att vara ungefär av samma modell som jag själv köpte från KappAhl. Denna kostar 169,95 just nu.

Jag gillar det diskreta när det gäller baddräkter. Denna är diskret men har det där lilla extra i form av den smala gulddekorationen som i det här fallet inte är för mycket. Kostar också just nu 169,95.

En makalös kreation
I början av detta inlägg lovade jag att visa er en alldeles speciell kreation. Eftersom jag satt här och skröt i mitt tidigare inlägg om hur duktig jag en gång i välden var på att sy skulle nu den lättskrämde läsaren nästan kunna bli lite orolig för att jag tänkte visa upp en av mina egna kreationer. Så är naturligtvis inte fallet.

Den här makalösa klänningen hittade (och lånade) jag i American crafts blogg där du också hittar fler bilder. Klänningen är skapad av papper från American Crafts och Pebbles. Något att pyssla med under regniga dagar skulle jag tro. Undrar just hur mycket tejp som gick åt?

Och detta för oss vidare till både läsarfrågan och tävlingen
Läsarfrågan handlar om dina modeshoppingvanor och utmaningen är som följer.
Skapa en klänning i papper, tyg, filt, plast eller annat pyssligt. Den får ha vilken form som helst, sitta på kort, layout eller rent av på en docka. Virka, sticka, sy eller klistra. Det är bara fantasin som sätter gränserna. Länka ditt bidrag här senast den 30 juni. Jag lottar sedan en lycklig vinnare som får ett fint, scrappigt pris värt ca 200 kr. Naturligtvis är både mode och blommor involverade i priset.

2 kommentarer:

susanne sa...

Kul utmaning! Den ska kluras på..

babbalalla sa...

Här kommer mitt bidrag i rosa...
Till en liten prinsessa någonstans kanske?! :)

http://babbalalla.blogg.se/2011/june/tjuvstartar.html