onsdag 18 maj 2011

Modebloggen för kärringar, del 2 SKOR!!!

Finns det något jag älskar är det skor.  Jag tjatade mig till mina första pumps, ett par vinröda lack med rosetter i fram, när jag gick ut nian. Sedan dess har jag älskat skor, allra helst med sylvassa, höga, klackar. Dagens platåmode är inte gjord för långa kvinnor som mig, men eftersom klackarna kan bli högre utan att man behöver gå på tå är det ganska praktiskt. De här skönheterna älskar jag. Mindre praktiskt är att de smala klackarna inte precis är gjorda för utomhusbruk.Dagens klänning har jag sällan på mig till jobbet trots att mina vänliga kolleger alltid säger något snällt om den i stil med "Oj vilken söt klänning du har". Jag misstänker att de menar "Oj vilken kort klänning du har." Korta klänningar bär man med fördel till leggings i min ålder. Synd bara att mina leggings inte är i ett presentabelt skick.

Det här med snygga ben...
Första gången jag upptäckte att jag hade begynnande åderbråck var när jag var 16 år. Jag grät i tre dagar i sträck. Sedan dess har jag försökt det mesta, i alla fall sådant som är smärtfritt även om jag en gång i min ungdom lyckades övertala en lättflirtad landstingsläkare att spruta dem.

Snygga stödstrumpor, finns det?
Med andra ord har jag testat nästan varenda stödstrumpa som finns på marknaden. Smaka på ordet - stödstrumpa. Ser du 87-åriga tant Agda framför dig? Strumpbyxorna på bilden ovan är stödstrumpor. De är från Lindex, 70 den och faktiskt ganska snygga. Fördelen är att de tål en hel del i form av vassa naglar och skor som inte alltid är sidensläta i kanterna. Dessutom känns mina ben aldrig tunga och trötta efter en dag med dem på. Nackdelen är att de tappat i kvalitet sedan något år tillbaka och gärna spricker i grenen.


Nu sedan det blivit inne med mönstrade strumpbyxor har jag slarvat med stödstrumporna och mina ben har blivit ännu fulare. Möjligtvis beror det på att jag, hemska tanke, blir äldre för varje dag. Därför byter jag om till ett par strumpor när jag kommer hem, ni vet de där hemska från apoteket med moster Agdavarning på. Jag tröstar mig med tanken att jag knappast behöver oroa mig för våldtäkt om någon bryter sig in hos oss.

Men det finns faktiskt snygga stödstrumpor. Vad sägs om dessa till exempel?


De finns på Butik 21 som jag för övrigt inte testat, men tanken på dessa låter lockande och priset på 135 kronor är inte helt avskräckande heller. Bilden är lånad från butiken.

5 kommentarer:

Carola sa...

Vilka underbara skor! Nog för att jag skulle behöva bygga på höjden, men tror att dom är i högsta laget för mig :)
Trodde inte att stödstrumpor kunde vara snygga! Tänk vad man kan lära sig av modebloggare ;)

Evelina sa...

Coolaste och skönaste stödstrumporna jag hittat.
http://www.funqwear.se/se/kollektion/stodstrumpor-786950
Snygga spiror du har damen. ;-)
Kram

Malin/malwa sa...

Superläckra skor! Om än inte min stil. ;)

Och stödstrumpor - modell tant Agda, men även ett par helt OK knäisar i nylon - var det enda jag drog över fötterna när jag väntade O. Inte pga åderbråck, men väääääääldigt vattenfyllda fötter/vrister.

susanne sa...

OMG vilka snygga skor! Jag kan dock inte gå i sådana skor....

Cattis sa...

Snygga skor!! =) Men jag kan tyvärr inte heller gå i såna...När jag var yngre, för lääänge sen ;) Då bodde jag i pumps! Hade röda,vita och svarta i alla höjder..kunde inte gå ut utan att ha högklackat..sen fick jag barn och dessa skor försvann....och nu har jag några, dock inte såna där höga, men klackskor som jag tar på mig om jag ska ut på fest. Men annars går jag inte i klackskor. Men då..då kunde man ju springa i dessa och hoppa och vad som helst ;)

Det var himla kul läsning det här! Fortsätt! Och du är så snygg i dina kläder!

Kram/Cattis