söndag 22 maj 2011

Modebloggen för kärringar - badplagg

Jag ska inleda detta inlägg med att varna känsliga läsare. Jag vill inte i onödan påminna er om den årliga bikiniprovningen... 


För handen på hjärtat, säg inte att jag är ensam om att med panikblandad vämjelse komma ihåg de där gångerna jag i ren desperation gått in i första bästa butik, gärna H&M, tagit första bästa bikini och slängt mig in i ett provrum där jag sedan undrat om det var fel på speglarna eller om det verkligen var jag som stod där. För inte kan den där bleka kroppen, med alla bilringar svällande ut över de allt för tighta trosorna, och de valkiga benen tillhöra mig? Inte kan jag vara så fet på riktigt? Nej, det är inte inte möjligt, det är fel på bikinin. Av med den, på med nästa par... som ser ännu hemskare ut. Till slut står jag där och funderar på om jag verkligen sak bada i år? Om jag då måste visa mig för folk? Kan vi inte bara köpa en pool och ställa den på balkongen?

I flera år har jag fatiskt lyckats övertala mig själv att inte ens bege mig in i ett provrum. Vi har ju en balkong utan insyn och en stuga mitt i skogen, vi har köpt en liten pool också, inte till balkongen då, och dessutom är de riktigt varma sommardagarna då jag både är ledig och skulle kunna tänka mig att åka till en badstrand lätt räknade. Alltså har jag inte köpt några badplagg de senaste åren... utom förstås i fjol då jag i än större desperation beställde en bikini på postorderrea. Ja, ni förstår att om jag redan innan såg ut som en strandad valross så såg jag än mer ut som en sådan i den beställda reabikinin. Men om man undviker alla speglar och ser till att inte fastna på bild funkar det riktigt bra.

I år har jag dock en resa bokad till Turkiet och jag tror att det blir svårt att undvika aktiviteter som kräver baddräkt eller bikini. Så jag har scannat marknaden och tänkte dela med mig av några smakprover.

Det här läckra... ähum... "badplagget" hittade jag på Nelly. Såhär ungefär såg min baddräkt ut när jag var arton. Fast den var vit och blev genomskinlig när jag badade i den. Då måste jag saknat allt vad självkritik hette samt en sisdådär 20-30 kilo.

Den här däremot är mer realistisk även idag. Snygg och inte allt för något. Enda kruxet är förstås det där med brösten. Nu har jag visserligen bara fött ett barn och mina bröst ser inte riktigt ut som enlitersfryspåsar fyllda med en halv deciliter vätska men jag har inte heller investerat skatteåterbäringen i bröstplastik vilket gör att mina bröst behöver lite mer stöd än så här för att inte försvinna helt. Badplagg som plattar till och trekantsbikini göre sig helt enkelt inte besvär.Även fast jag älskar blommorna på denna...De här hittade jag på Lindex. Läckert prickigt, BH som borde fungera och en matchande sarong till får stort plus, men snälla Lindex, vad tänkte ni på med de där minimala trosorna?

Retro och Classic är för övrigt årets modetrendord  när det gäller badplagg och en hel del annat. Det ska helt klart heta något som för tankarna tillbaka till femtiotalet. Jag vet inte riktigt vad det beror på för de där små trosorna lär väl knappast tilltala så många i min målgrupp, som för övrigt inte var födda på femtiotalet... Då får man leta sig högre upp i åldrarna och där blir ju trosorna än mer tveksamma.Ellos satsar också på retro, men utan namnet. Jag gillar verkligen den översta BH-n men snälla Ellos, vad ska man med en bikinibh utan trosa som matchar? Och hur fungerar det egentligen med bytesrätten när det gäller underkläder? Och hur skulle den nedersta trosan se ut på min allt annat än nätta bakdel? Tveksamt...
Det här är slutligen vad jag bestämde mig, ur KappAhls Retro beach serie. Bikini med lagom stor trosa (lite mindre än Ellosmodellen, men med rejäl resår som inte kommer släppa första dagen förhoppningsvis), BH med ordentlig stöd och lyft och en badräkt där storleken anges med BH-storlek. Också baddräkten pushar upp lite och nertill är den... lagom urringad. Lagom är för övrigt ett riktigt bra ord när man kommit till min lagoma ålder, med min lagom otränade kropp.

Jag genomled provrummets alla våndor i torsdags och kom fram till att jag skulle slå till på dessa plagg, fast besluten om att bära dem utan att någonsin hamna på bild eller se mig själv i en spegel. Och vad hände? Jag lyckades med något jag alltid undrat hur folk klarar av att lyckas med. Det visade sig inte alls vara speciellt svårt heller... att spärra sitt kort. 

Gårdagens läsarfråga fick faktiskt hela sju svar, majoriteten av mina läsare tycks klä sig i jeans på jobbet. Dagens läsarfråga kanske kan locka till ännu fler svar...

4 kommentarer:

Cattis sa...

Har missat det här totalt!! Men skitkul läsning! =) Jag kör med Tankini och gillar det mycket...vill man sola magen och ryggen är det bara att rulla upp när man ligger ;)Och till det breda bikinibyxor till...typ nåt sånt här: http://www.halens.se/mode-kvinna-bad-strand-bikini-94/tankini-shorts-060325/sorting$date,Descending/paging$1,227?oc=036# eller badlinne: http://www.halens.se/mode-kvinna-bad-strand-bikini-94/badlinne-042301/sorting$date,Descending/paging$1,227?oc=036
Sen har jag även en vanlig svart baddräkt..

Marie/Mison sa...

Moma - du är för underbar. Har iinte kikat in här på ett par dagar och trodde först jag kommit fel. Moma modebloggar - helt underbart koncept vännen. Det du skriver och visar är sanningen för dem i vår ålder! Och du är ju SÅ vacker!!!!! Bär din ålder med heder eller vad man ska säga... ;)

För att retroaktivt svara på dina frågor - vad jag har på mig på jobbet. Ja, med det jobb jag har är det landstingets smurfkostym som gäller. Det vill säga ljusblå piketröja och vita fula byxor. Det hela piffar jag till med ett par roliga stödstrumpor (randiga, prickiga eller med ambulanser på...). Skorna - ja inte är det högklackat som gäller. Men faktum är att även fotriktiga skor kan vara snygga. Keen´s sandaler pryder mina fossingar dag som natt! När man nu har sånt jobb att man har "arbetskläder" så är det lätt att man kilar till och från jobbet i mjukisdress, men jag försöker faktiskt tänka på hur jag klär mig. Kjol och klänning på sommaren, och snygga jeans och varm jacka.

Bikinifrågan, ja! Finns det något mer förnedrande, och svårt. Skulle verkligen behöva en ny, så dina tips kom som på beställning. Det där med modeller är verkligen inte genomtänkt av återförsäljarna. Det är som du säger, ofta är toppen bra, men trosorna passar inte den kroppsform som överdelen passar till. Jag har i flera år köpt bikini hos Bonaparte.se. Lutar åt att det blir så i år också...

Nu ska ett långt svar få sitt slut ;) Ser fram mot nästa inlägg från Moma modebloggaren!

cheap fioricet sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Jessica sa...

Halerneckbikinin med knytbanden är min ABSULUTA favorit och har så varit i 3 år. Jag har numera 7 bikinis av just den sorten och känner mig alltid snygg på stranden :-)