onsdag 27 april 2011

Längtar lite

Sommaren 2008 köpte vi vår husvagn. Ett impulsköp egentligen, med tanke på att ingen av oss satt sin fot på en campingplats tidigare, mer än på genomresa som bäst. Jag hade ingen aning om vad jag skulle vänta mig, eller hur erbarmligt jobbigt det var att sätt upp ett förtält! Men av erfarenheten blev vi visa och sålde tältet.

Inte husvagnen. Husvagnen har visserligen inte rullat in på så värst många fler campingplatser än de där två första vi var på under första sommaren, men vi har likväl bott i den och levt campingliv medan stugrenoveringen nu kommit in på sitt tredje år. Men oss emellan, jag vet fortfarande inte om detta med husvagn är min grej egentligen.

Förmodligen inte.

Saken har stått under utredning i tre års tid och blir det vackert väder kommer det intensivutredas veckan efter midsommar då jag och Isabel planerar att slå läger på Bomstabaden i Karlstad. Då sätter jag mig själv på prov. Kommer jag klara av att sätta på värme, tömma toalett och låsa dörren helt utan T:s trygga hjälp? Eller kommer jag att våga be grannen om hjälp? Saken återstår att se. Ska jag göra bort mig är Karlstad en plats lika bra som någon.

Med tanke på min ringa, läs N O L L, erfarenhet av både campingliv och toalettömning kan man ju förstås undra vad jag ska göra på Bomstabaden en hel vecka, helt allena med Isabel. Det är inte utan att tanken svindlar lite och jag känner en aning pirr i magen men förklaringen är enkel. Isabel går nu på fritids och jag tycker det är betydligt mindre trevligt att lämna henne där för en niotimmarsdag än det var att lämna henne på dagis. Med andra ord försöker vi ge henne så lång semester vi bara kan från fritids vilket innebär att vi delar på oss ett tag. Det idealiska hade förstås varit om hon kunnat tillbringa någon eller några dagar  hos far- eller morföräldrar i början och slutet av sommaren, men det är en möjlighet jag får fortsätta att avundas min kollega, chef och andra vänner och hoppas på att det är fler barn än hon på fritids.

Så här härligt såg det ut i Karlstad vid mitt livs första riktiga husvagnssemester.


1 kommentar:

Maja Stokk / eyovine sa...

Klar du fixar det =). Å det låter riktigt mysigt tycker jag. Fast jag är heller ingen campare. Får jag välja väljer jag ett lyxigt hotell =P.

Jag kommer få tillbringa hela sommaren solo med barnen, då Patrik precis fått jobb. Blir en tur uppöver och en neröver till syster.

Kramiz Maja