söndag 17 april 2011

Fotosafari

Lördagen blev en kreativ dag, den startade med städning av Isabels garderob, två stora påsar till återvinning och en hög med kläder som jag sydde vimplar av. Därefter kom min söta svägerska på besök med sin nya kamera och vi åkte på fotosafari.

I livet före Isabel åkte jag ofta ut med bilen för att fota, idag kunde jag konstatera att jag faktiskt glömt hur roligt det kan vara.

Jag har givetvis redigerat alla foton i PS och lagt på ett filter eller två som förstärker kontraster och bättrar på de redan varma tonerna som den nedåtgående solen färgade landskapet i.
Farstanäs - vår första anhalt, här hade solen inte hunnit börja gå ner än. Så här fridfullt är det aldrig på sommaren.
Jag är helt kär i det här fotot. Tyvärr kan jag inte påstå att det är skicklighet som ligger bakom, snarare tur. Ni vet, det där med att även en blind höna... Det samma kan sägas om fotografering. Tar man tillräckligt många bilder blir det alltid någon som råkar lyckas. Det ursprungliga fotot är bra, men jag testade ett antal filer för att få fram just de här färgerna.
Motljus i stallet på Taxinge. Visst är det lite drömskt? Inne i stallet låg en massa nedtagna figurer från slottet. Jag borde fotat dem med. Slottet renoveras just nu.
Påminner lite om min krona som jag har på borde i vardagsrummet.
Vi tog en kopp kaffe på Taxinge. Vilken trevlig service, trots att vi kom fem minuter före stängning var vi varmt välkomna in, för de skulle ändå städa undan.
Ljus som speglas i glasflaskor är så vackert!
"Ja!! Äntligen kommer det någon som vill fota oss. Skynda er, ställ er på rad. Är alla med? Säg sheeeep alla!"
Om ni tror att de är kärleksfulla mot varandra kan jag berätta att jag råkade trycka av just som den ljusbruna hästen gav den andre ett tjuvnyp! Men det hade han inget för, vi hade inget gott med oss till dem.
Tittut!
Isabel springer iväg för att posera. Hon var på sitt fåniga humör efter den stora bullen.

4 kommentarer:

hilde janbroers sa...

gorgeous photos!

Alanna sa...

Although I have no idea what you're saying - those pictures are beautiful!! I wish I could take photographs as stunning as yours!

babbalalla sa...

Säger som ovan - så vackra foton!

Vibeke sa...

WOW - for noen flotte bilder du har tatt!!:)