måndag 28 februari 2011

Lite efter

 

Ja, jag ligger faktiskt efter.
Både med det ena och det andra, om jag ska vara helt ärlig. Isabel har varit sjuk i tre veckor av och till nu, och just nu mest till... Det finns till exempel ett antal alster jag inte inte visat fast jag får... Och så har jag inte heller hunnit skryta fast jag får, så det ska jag börja med.

Jag är så stolt och glad över att få äran att skapa för Mollys Scrapbooking!
Lilo, som driver Mollys, är den första personen jag träffade via scrapbookingen för drygt sex år sedan. Först skulle vi bara sambeställa lite från USA för ingen av oss vågade göra det riktigt själv. Hon kom hem till mig en snöig vinterdag för att göra beställningen och resten är så att säga historia. Till min förvåning visade det sig att Lilo var en av mina idoler. Hon skapade gudomligt vackra, romantiska layouter med rivna kanter och fluid chalks i massor. Jag var genast tvungen att pressa henne på all kunskap hon hade och hon ställde gärna upp. Nu mera har hon ändrat stil totalt, men även om jag inte ens kan försöka apa efter henne är jag grympt imponerad av hennes skapande. Så det är kanske inte så konstigt att Mollys är en kitklubb att räkna med. Kvinnan bakom är ju trots allt en av de bästa!

När man får ett shabby kit från Mollys faller det sig naturligt för mig att tankarna går mot högen av gamla foton jag har liggandes. Pappren från 3ndyPapir är perfekta med sina rosmönster och skira färger. Ett av arken innehåller små kort i gammal stil, dem har jag använt både till journaling och som dekoration. Den lilla rosen nertill i högra hörnet är utklippt ur ett av dem. I kitet ingår härliga knappar från Jenni Bowlin i knallgrönt, jag tonade ner färgen med lite fluid chalk. Dessutom finns fina vita blommor och vackra ljusgröna blad som går nästan i vitt, helt underbara tillsammans! Det rutiga volangbandet är rejält tilltaget så det kommer dyka upp på flera layouter.

Kvinnan på fotot
Ja det är min vackra mamma när hon var arton år. Jag har alltid tyckt att hon är oerhört vacker och det tycker jag än idag. Det var min far som gav mig fotot, men det var inte han som tog det. Jag måste erkänna att det är ganska charmigt att höra att han än idag visar tecken på svartsjuka över att fotot tagits av en annan man, innan han träffat mamma. Tyvärr var jag inte så klartänkt när jag skrev journalingen så den berättar en helt annan story, en mycket mindre intressant sådan. Jag borde tänka efter först...


5 kommentarer:

Maja Stokk / eyovine sa...

Grattis till nya uppdraget =). Nu har jag surfat runt här på din blogg en stud och tittat på allt vackert du gjort både layouter och virkat... blev så sugen att pyssla.. men jag ska nog gå och lägga mig istället ;)
Tack för all inspiration! Du är sååååååå bra =)

Kramiz Maja

Kerryn sa...

oh it's just so soft and pretty and gorgeous!!

Nerrida sa...

Awww, Monika - this layout is just bea-u-tif-ul! It must be one of your favourites and of course, its another beautiful design.

Sanna F sa...

Fantastiskt vackert!!!
Grattis till det härliga uppdraget!
KRAM :)

Mrs Frizz sa...

what a truly beautiful layout ...