söndag 2 januari 2011

Årets första layout


Ni som känner mig vet säkert att jag inte hyser några direkt höga tankar om BG, det är ingen tillverkare jag skulle sakna om de plötsligt försvann. Jag kan hittills inte påminna mig ett enda papper de gjort som varit riktigt snyggt och majoriteten av deras Wassail linje faller givetvis inom den kategorin. Döm om min förvåning när jag upptäckte att det faktiskt fanns några som var riktigt vackra. Med de milda jordnära tonerna på baksidorna blev det faktiskt inte alls så tokigt, även om den här layouten knappast kommer att kvalificera sig bland de tio favoriterna vid årets slut.

Isabel har under större delen av sin tid på förskolan haft en enda bästis. Visserligen har hon lekt med andra barn också men A var och förblev bästisen länge. Nu har två dock hamnat på olika skolor och bor en bra bit ifrån varandra, och jag kan konstatera att hon visserligen fortfarande längtar efter att få leka med A men bästisen numera heter M.

Eftersom Isabel är mitt första och enda barn gör jag nya spännande upptäckter med jämna mellanrum, både om barnuppfostran, barnens utveckling och inte minst om mig själv som förälder. Under de gångna veckorna har det lekts en hel del inne hos oss med olika barn, både från gården och från skolan och jag upptäcker med förundran hur olika de leker beroende vilka barn som är hemma. Någonstans trodde jag kanske att lekarna åtminstone skulle vara snarlika, för Isabel är ju alltid den samma. Men så är det inte även om vissa drag går igen. Till exempel fungerar det aldrig i längden med S som är både gullig och rar men leken slutar inte sällan i gråt. Inte heller fungerar det alltid så bra när det är flera små flickor här hos oss, snart har någon tröttnat och gått sin väg. Med M däremot kan de leka i timmar, inne på sitt rum eller ute i vardagsrummet, de stökar inte ner enormt och bråkar inte om städningen, väsnas lite lagom, äter snällt och är sams hela tiden. De klär sig gärna i likadana klänningar och använder varandras hårtofsar, och när M blir hämtad tar det inte en evig tid att komma iväg även om de genast vill boka upp nästa träff. Här om dagen satt de timmar bredvid mig och pysslade och det var förmodligen en av de bästa eftermiddagarna i mellandagarna!

1 kommentar:

Lilo sa...

Superfint!!! Perfekt allting och kul att läsa om sötis Isabel.