torsdag 16 december 2010

En magisk jul

Månadens DT-kit från Skaparlusten innehöll de vackraste papper jag sett, givetvis från Websters Pages.

Fotoramen har jag laddat ner via länken till vänster "Vintage bilder". Jag har frilagt mitten och satt in mitt eget foto bakom men först har jag lagt på ett filter för att få fotot att kännas lika gammalt som ramen. När jag sedan började scrappa bilden gjorde jag en ram till runt fotot av själva mönsterpappret.

Bakom cardstocken tittar delar av mönsterpappret fram, jag har klippt ut remsor efter mönstret som ser ut som spets.

En närbild på min egendesignade blomma.  Ja eller i alla fall efter inspiration från Prima.
Här syns också bandet i närbild som har svaga knappt synbara prickar som mönster, väldigt läckert. Det har också en tunn ståltråd i kanterna, mycket praktiskt! Finns självklart på Skaparlusten.

Julgranskulorna har jag klippt ur mönsterpappret och sedan målat med Dimensional Magic. Det blev en snygg effekt som både T och I var tvungna att känna på.

Är inte rådjuret det sötaste?

Jag har säkert berättat att jag minns mina barndoms jular som smått magiska. Inte för att de var så storslagna kanske men så varma och fyllda av förväntan och magi. Hemma hos mig var det aldrig en livs levande tomte som knackade på dörren på julafton, nej, St Nikolus kom natten till den 6 december. Jag kommer ihåg hur jag satt uppe och väntade på att han skulle dyka upp mitt i natten men inte en enda gång lyckades jag hålla mig vaken för att se denna lilla tomte fylla mina stövlar med godis.

Julafton firade vi till Jesusbarnets ära och det var han som kom med julklapparna. Varje år smög han in i vårt hem och ljudlöst lämnade han de inslagna paketen tillsammans med den glittrande granen. Jag har ett bestämt minne av att jag såg hans medhjälpare, änglarna, en mörk vinterkväll.

När Isabel föddes var det viktigt för mig att ge henne lite av samma magi även om jag visste att hon skulle få växa upp med Tomten som kommer på julafton. Istället skapade jag en egen tradition, varje natt under Advent smyger sig adventsänglarna in till oss och lämnar en liten present i adventskalendern. Och Tomten... Nej, han knackar ändå inte på dörren hos oss, precis som när jag var barn smyger han sig in ljudlöst och lämnar paketen under granen. Men vi hälsar på honom varje år. I fjol var det faktiskt nära katastrof, Tomten hade hört fel när Isabel berättade var hon skulle fira jul och vi hade lite bekymmer över att han skulle åka till Linköping med alla klappar istället för till Lidköping. Som väl var ringde han när vi satt i bilen och talade om att han tänkte komma, men bara om Isabel åt snällt och slutade gnälla.

3 kommentarer:

Marie/Mison sa...

Härligt med traditioner. Vi har också nästan exakt samma traditon hos oss! Underbar layout! Formligen älskar den!

Karen Shady sa...

this layout is amazing. All the details are beautiful...

Wishing you and your family a wonderful Christmas my friend xx

Lea sa...

I wish you and your family a very merry christmas! Enjoy the holidays!
Hugs Lea