torsdag 4 november 2010

Isabel har skapat!

Min kära dotter är makalös på att skapa. Just nu gör hon kort och påsar på löpande band. När de skulle pyssla i skolan konstaterade fröken att barnen var lite för små för att klara av att vika påsar, alla utom Isabel förstås, och när hon kommenterade att Isabel var duktig hade Isabel förklarat för henne att hon pysslar med sin mamma hela tiden.

Första gången Isabel gjorde en påse på egen hand blev jag grymt imponerad, det var någon månad sedan, hon satt här och tjatade hål i huvudet på sin far om att hon var tvungen att ha en tom mjölkkartong. "Pappa om du går ner nu och diskar så torkar det fortare än om du går ner sen." sa hon. Logiskt. Vad hon skulle ha kartongen visste vi inte, men en halvtimme senare visade det sig att hon minsann kommit fram till att om man slog in en mjölkkartong till hälften i papper och sedan drog loss pappret försiktigt så fick man en påse, allt som fattades var handtagen, och dem kunde man ju ta från en stor pappkasse! Nu har  hon lärt sig ett smidigare sätt att göra påsar, och har praktiserat sina nya kunskaper hela helgen. Hon har till och med lärt bästisen hur man gör.


My dear daughter is definitely going to grow up to be a better scrapper then me. Right now she is making cards and bags every chance she gets.  All we need to remember is to send them to granny.

4 kommentarer:

Cath. sa...

Hon är lysande smart, Isabel. Härligt att hon har sån pyssellust. Och riktigt duktig är hon!

Kramar i massor!

Maja Stokk / eyovine sa...

Vad fint hon gjort Isabel! Du får hälsa henne så gott =). Å här nedan har jag kikat på en radda underbara julkort! Du är makalöst duktig du!

Kramiz Maja

Marie/Mison sa...

Känner igen det där. Min kille är en riktig "gangleader" vid pysslebordet på 6-års. Alla tjejjer är grymt impade av honom. Visst är det kul att man lyckas förmedla sitt "hantverk".

Marie/Mison sa...

Glömde skriva - nästa gång vi ska ha träff tror jag faktiskt att han ska få följa med. Tänk - en hel helg med mamma i stortan och dessutom en helg fylld med BARA pyssel!