lördag 27 november 2010

En julhistoria

Isabel sitter framför datorn, min dator, och klickar ner den ena leksaken efter den andra på BR:s önskelista. Efter den 87:e Moxie Grilz dockan utbrister hon med ögon som lyser av lycka:
- Tänk vad glad jag kommer att bli på julafton! Nu ska jag bara välja en enda sak till mamma.
- Men tänk om inte tomten har råd med allt detta? frågar jag henne lite orolig över hennes besvikelse på julafton.
- Mamma, tomten köper inte sina julklappar han har faktiskt medhjälpare som gör dem i en stor verkstad, de heter Alver, det har jag faktiskt sett på TV (säga vad man säga vill om Bollibompa, men lärorikt och pedagogiskt är det!).

Några dagar senare frågar hon:
- Mamma vad har du önskat dig av jultomten?
- Du vet, vuxna kan inte önska sig saker av jultomten för tomten kommer bara till barnen. Det är därför vi själva måste köpa present till mormor och morfar och farfar och alla andra vuxna.
- Men om du får önska dig vad som helst av en prickig klänning som är rosa prickar och vit under, eller skor som är rosa med prickar, vilket skulle du önska dig då?
- Ja det får nog bli skor för jag gillar skor.
- Okej, då ska jag skriva till tomten och önska mig det åt dig.

1 kommentar:

Linnea sa...

Haha, vad sött! =) Om du bestämmer dig för att göra en önskelista till "jultomten" i alla fall, så är det nog större chans att han hittar den om du gör den på minÖnskelista.nu =) Det blir jättesnyggt med bilder, länkar och beskrivningar om man vill och det är jätteenkelt att skicka den sen =) Så har man chans att vinna en iPod Nano just nu om man gör sin lista där!