måndag 26 juli 2010

Du och jag

Som ni säkert ser kan jag numera knappt göra en layout utan att använda symaskinen. Det är faktiskt också det enda symaskinen används till numera trots att jag en gång i tiden var en hyfsat avancerad sömmerska, vilket kanske är anledningen till att jag faktiskt har en riktigt avancerad symaskin. Ja i alla fall var den det för dryga 15 år sedan, och eftersom den då kostade nästan lika mycket som min dåvarande bil var värd så kanske det inte är så konstigt att jag lever i förvissningen att den ska hålla i tid och evighet. Jag fick ett ganska hastigt uppvaknade ur den förvissningen för några kvällar sedan då symaskinen bestämde sig för att inte längre dra upp undertråden. Färdigsicksackat alltså.

Som väl var lyckades jag tala väl med maskinen och övertyga den om fördelarna med att fungera. Jag vet inte vilken gång i ordningen jag lovade den en service, eller ja... åtminstone lite olja och rengöring. Vi får väl hoppas att den fortsätter att fungera ett tag till för jag är säker på att den har det bättre hos mig än på skroten. Låt oss hoppas att den också inser det.

På den här layouten har jag varit så avancerad att jag sytt med två olika färger, ser ni det? Det mesta av materialet är för övrigt Skaparlustens stora månadskit. Jag kan inte för mitt liv begripa hur Ilona månad efter månad lyckas sätta ihop dessa underbara kit som nästan skapar sig själva.

As you might have noticed, I can barely make a layout without using the sewing machine. It is actually the only thing my sewing machine used for nowadays. Back when I bought the machine it was fairly advanced and coasted more than I care to remember. Perhaps that is why I live in the illusion that it will keep on working till the day I die. However, the other night, I got quite an uncomfortable awakening from this illusion when the machine all of the sudden decided to die on me, rather than waiting for me to die… Thank God I managed to talk some reason in it and it started to work again, rather shaky but better then not at al.

On this layout I have even used two different colors on my zigzagging. The more part of the rest of the material is from this months big kit from Skaparlustens. I can´t for the life of me understand how Ilona manages to put together these wonderful kits month after month.

1 kommentar:

NB sa...

Den är verkligen vacker - underbara färger och detaljer!