fredag 21 maj 2010

En dubbel


När jag började scrappa gjorde jag nästan undantagslöst bara dubbellayouter. Mitt ordningssinne kände sig inte alls tillfreds med tanken på att ha olika layouter bredvid varandra i samma album. Men efter hand gav jag upp tanken på ordning och bestämde mig för att göra vad jag tyckte var roligast, nämligen ensidiga layouter. Det är med andra ord flera år sedan jag gav mig på att göra en dubbellayout men på något sätt kändes utmaningen inte fullt lika oöverkomlig när jag väl beslutat mig för att göra en dubbellayout i mitt nya format. Tvärt emot vad jag trodde blev detta en av de roligaste layouter jag gjort på länge. Och dessutom är jag grymt nöjd med den.

Jag har skapat av Kaisercrafts underbart vackra Devonshire collection som trots sina varma höstiga toner passade perfekt för mina vintriga bilder. Med hjärtat som ram och jordnära toner som accenter blev det en riktigt varm layout trots temat.

I bakgrunden har jag för första gången testat att använda mist (för det heter det väl?) och skurit ut ett mönster med Gazellen som ska föra tankarna till fotot i mitten. Rubriken är en av de digitala element jag har laddat ner, utskriven och utskuren för hand. Den stora blomman har jag gjort själv och de små minirosorna, vars färg från början var betydligt skarpare, har jag doppat i starkt kaffe helt snabbt för att ge en mer jordnära ton. Det mesta av materialet ingår i månadens stora kit hos Skaparlusten.

When I first started with scrapbooking I never did anything but two page layouts. My sense of order couldn’t grasp the concept of two different pages side by side. With time though, my sense of creativity took over and now it is at least a few years since I made a two page layout. Making one now was a big challenge for me, but definitely one of the more fun ones I have done lately.

I have used Kaisercrafts gorgeous, Devonshire Collection, and in spite of it´s warm, fall colors it makes the perfect surrounding for my wintery pictures. The heart and earth tone accents gives the layout exactly the warm feeling I want it to have.

For the first time (I know, I´m a late adapter), I have used mist and a mask I made with my Gazelle. The shape of the mask is almost the same as the pattern on the papers. I made the big rose myself and the title is printed on a digital element I have down loaded from the internet. I didn’t have mini roses in the right color, only in bright yellow, so I gave them a quick dip in strong coffy and let them dry of over night.
3 kommentarer:

Sanna F sa...

Den är underbaaaaaaaaaaaar! Så vacker! Du är magisk!

Lilo sa...

Så himla coolt och otroligt snyggt! Jag har inte scrappat en dubbel-LO på flera år. Minns med fasa hur jobbigt det var. ;)

Szilvii sa...

It's always a pleasure to visit your blog:) Absolutalely beautiful Lo, i especially love the colours!