onsdag 14 april 2010

BlomrankorAtt göra egna rankor är egentligen inte så svårt, allt som behövs är blommor, blad, blomstertejp och ståltråd. Jag köpte blomstertejp och ståltråd på Panduro, och valde då ståltråd avsedd att tråda blommor med, de är gröna och avklippta i mindre bitar, förutom det är de precis som all annan ståltråd. Blomstertejpen fäster ihop med sig själv om man värmer den med fingrarna vilket får mig att tro att den ska förvaras i kylen.

Mina blommor är från Inkido, körsbärsblom, som jag tycker passar perfekt till blomrankor. Bladen är kanske inte helt optimala, snyggast blir det säkert om färgen matchar blomtejpen. Lättast att arbeta med är om de har små stjälkar, samma sak gäller blommorna, dessa har stjälkar i garn.

Priset? Avsevärt billigare än att köpa färdiga rankor.
Lika snyggt? Nej, men med lite träning kanske och på rätt layout.

I made my own flower branches. It´s actually not so difficult and quite fun. Al you need is flower tape, wire, flowers and leaves. Easiest is to use both flowers and leaves with stalks. I bought green wire and used that as stalks to the leaves that didn’t have one. The floral tape comes in only one shade so might want to adjust the color of the leaves to it, it will probably be much more beautiful than mine.

7 kommentarer:

Lilo sa...

Kurs tack! =) Jag vill också kunna. Jag älskar sådana stjälkar och de är svindyra!!!

Cattis sa...

Men du vilket bra tips!! Detta måste jag testa!

Kramar!

Cath. sa...

Å så fina de blev! Måste prova jag med...
Kram!

elsamaja sa...

Dom blev ju jättefina, även om jag håller med att det blir ännu bättre om man kan hitta blad i samma farg som tejpen.
Det måste jag testa, tack för tipset.

Maja Stokk / eyovine sa...

Du är bäst du! Detta måste testas =)

Linda sa...

Wow va påhittigt! =)
och vilket tips sen.. har velat köpa men tycker att de är ganska dyra så jag ska nog prova på det här jag med!

Kram!

Theresa/Tette sa...

Wow, vad coolt - du är ju bara för fiffig. Det här ska jag nog prova...