fredag 5 februari 2010

Något o-moma-igtDen här månaden har jag den stora äran att gästa Little Yellow House of Kits! Om du inte redan är bekant med denna fantastiska kitklubb bör du snarast besöka deras blogg för att se mer av Maries underbara, välmatchade kit som är så perfekta att de nästan scrappar sig själva.

Ja, jag inser att du kanske inte ens tror att jag skapat den övre layouten själv. Jag förstår dig, för det är knappt jag tror det själv. Det är inte bara stilen som är så annorlunda utan även formatet.

Alla år jag scrappat har jag aldrig någonsin ens övervägt tanken att scrappa i något så alldagligt som A4 format. Men, när jag ser Tettes underbara alster så kliar det i fingrarna på mig och om du nu tycker att layouten ovan har vissa likheter med någon av hennes alster så gör du helt rätt. Jag har helt fräckt drunknat i hennes blogg och med hjärnan fylld av bilder därifrån satte jag mig och scrapliftade hennes gudomligt vackra layout "Glimra". Nu scrappar hon inte alltid i a4-format precis men det är något i hennes stil som gör att jag tänker a4, varför vet jag inte. Och jag kan avslöja att jag har en layout till liggande färdigt på bordet här intill, i samma format och med samma stil i bakhuvudet

Ja jag ska nog erkänna att det finns en poäng i att scrappa i det formatet, en stor ekonomisk poäng, pärmar och plastfickor kostar en bråkdel av vad jag lägger på album, med tanke på att mina bulliga layouter kräver sin plats och där andra kan stoppa 40 layouter kan jag, om jag har tur stoppa 15.

This month, I have the honor to visit to be the guest designer ofLittle Yellow House of Kits! If you're not already familiar with their fantastic kits you should visit their blog right away.

Yes, I realize you may not even believe I created the layout above myself. I don’t blame you, cause when I look at it, I almost cant believe it either. It´s not only the style that is so different from my usual but also the size.
All these years I´ve been scrapbooking, I have never even considered the idea to scrap in the size of A4. But, when I see Tettes wonderful work of art, I get inspired even though she doesn’t even scrap that size so often. Tette is a true inspiration to me and I guess I did scraplift one of her layouts here.

And of cause, I have to admit that there are certain points of scrapping in this size, the major point being the economic one. Binders and plastic covers in this size costs a fraction of what I spend on 12X12 albums, especially considering that my bulky layouts fills them up in no time at al.
Den här layouten är också skapad av det gula husets underbara kit. Lite mer i min egen stil kan man väl säga. Blommorna har jag gjort själv efter Ullis och Caths instruktioner, och jag är riktigt nöjd med dem. Prima, släng dig i väggen...

This layout is more of “me” isn’t it? But guess what? It wasn´t half as much fun doing this one as the top one.

8 kommentarer:

Jozebelle sa...

Jag gör våra zoobesök i A4 liksom High Chaparral, höll på att glömma Förskoleminnena. Har också tänkt göra tjejernas egna resealbum i den storleken. Det är mer ekonomiskt och de går lite snabbare. Ja, för det mesta! på tal om denna storlek så har jag en A4-lo i min blogg nu.

Det var lite annorlunda men samtidigt har du inte övergett din stil helt och det tycker jag är bra. Det är kul att förnya sej och tänka i annorlunda banor.

Alexandra Lindgren sa...

Kul att prova sig fram när det gäller format. Själv har jag bara vågat mig på 12" än så länge, men det kanske kommer senare :)

Jag gillade verkligen din översta layout. Fotot är helt underbart och hela layouten är så harmonisk och vacker. Jag måste rusa till Little Yellow House Kits och anmäla mig till ett månadspaket. Synd att de tar slut så fort bara, jag får väl inte förrän i maj eller liknande i den takten som de köps upp! :O

Nog bladdrat, dina layouter var jättefina!

Anna Ekman sa...

Jag njuter av dina underbara alster och fyller på med inspiration. Dina egengjorda blommor är ljuvliga, finns det några instruktioner bra till? Kikade in hos Ullis och Cath, men hittade inte.

Cath. sa...

Ljuvliga alster och din Lo i A4 var fantastisk. Ibland är det kul med andra format! Så snygga dina blommor blev!
Kramar!

Szilvii sa...

You make me thinking of trying the size of A4:) Each layouts are stunning as usual!

Sanna F sa...

Så fina!!! Bad layouten är magiskt vacker!!!!!!
KRAM

Theresa/Tette sa...

Layouten är verkligen jättevacker! Oh, vad jag blir glad att jag har inspirerat dig.
Och du, din rubrik "Något o-moma-igt" - kanske på formatet... - men annars är det ju så solklart ändå du!

T.W sa...

Supersnyggt! Love it~

A4 är ju praktiskt, körde på det rätt länge innan jag fastnade för 8x8... men man blev lite inspirerad till att ge sig på A4'an igen nu när man såg din snygga LO! ^-^