måndag 1 februari 2010

FebruariSå här i början av februari kan det vara dags för en summering av januari.
Jag kan bara konstatera att månaden som gått har varit innehållsrik. På jobbet har jag säkert arbetat för minst tre, speciellt med tanke på att min kollega och chef var utomlands större delen av månaden, på andra sidan jorden, samtidigt som vi hade kanske vår mest intensiva period någonsin. Nu ska jag inte klaga, för intensivt i det här fallet var också oerhört spännande, lärorikt, inspirerande, utmanande och… ja som askungen uttryckte det om balen få slottet; helt fantastiskt. Med den skillnaden att jag inte bara fick vara med utan dessutom var i dess mittpunkt, nästan litet av askungen själv, innan hon tappade glasskon och förvandlades till tjänsteflickan. Jag ser fram emot fortsättningen i detta monopolspel då resten av de statliga Apoteken får nya, privata ägare. Nu är det bara knappt två månader kvar.

Januari var också det ständiga resekaosets månad. När man bor i Sverige kan man nämligen inte förvänta sig att tåg och annan kollektivtrafik faktiskt ska fungera om det kommer mer än två millimeter snö och temperaturen går under nollsträcket. Om detta är extremt väder, så får man förmoda att SL förklarar extremt väder när temperaturen överstiger 20 grader i sommar och solen skiner. Då skyller man väl på att tågföraren får solen i ögat gu´bevars!

Dessutom var januari den stora orons månad. Vi har börjat lära oss att leva med ett visst mått av oro och ångest, det är ju trots allt en del av livets vardag och en naturlig del i det i högre eller lägre utsträckning. Men vad gäller januari kan vi väl säga som så, utan att gå in på detaljer, att när oron är förknippad med den så kallade formidabla svenska sjukvård vi har i detta land så riskerar den att vida överstiga det normala och hanterbara.

Ja se där, i ett enda inlägg har jag lyckats dissa två delar i det så kallade välfärdssystem vi är så oerhört stolta över. Undrar egentligen om det skulle vara lika lätt att komma på något som faktiskt fungerar så som det borde eller ens så som vi tror att det gör. Så överlägset alla andra länder som vi är så fast förvissade om att det gör.

1 kommentar:

Laila sa...

Din almanacka är så vacker!