torsdag 7 januari 2010

Gårdagens pyssel


När man får en dag mitt i veckan, en dag helt utan krav, finns det mycket man kan göra. Vi valde att ta hand om hemmet, göra sådant vi inte gör varje vecka, tvätta sängkläder, tvätta soffklädsel, ominstallera Photoshop och Isabels dator och börja plocka bort julen. Fast det där med julens bortplockande får anstå till helgen bestämde jag, för jag råkar älska mitt hem vid jul.

Jag och Isabel bakade också. Hon är så duktig på att göra små brödkringlor och experimenterar gärna med annat också, som att använda sina pepparkaksformar i bröddegen. Jag vet inte varför vi inte gör det oftare, för det är så mysigt att baka tillsammans, speciellt nu när hon börjar bli stor nog att inte bara kladda och behöva hjälp. Vi är kanske lite bekväma och glömmer bort hur trevligt det är att hitta nya aktiviteter tillsammans. Sådant som vi inte gör varje dag. Som vi inte heller måste göra.

Inga kommentarer: