onsdag 2 december 2009

Tack!

Livet är egentligen en märklig företeelse. Det finns inte mycket man med säkerhet kan säga men det finns vissa saker som är riktigt säkra. Ett av dem är att efter regn kommer solsken, och efter solsken kommer regnmolnen. Hur snabbt det slår om är däremot ovisst. Man kan också vara säker på att förunderliga är århundradets underdrift att kalla Guds, eller vems man nu råkar to på, vägar.

Ibland händer det att när man väljer något näst intill i ren desperation så visar sig det valet bli det klokaste man någonsin gjort. Ibland händer det att olyckor och ren och skär förtvivlan leder till de bästa upplevelser och efteråt ser man rent av tillbaka på den mörkaste perioden av sitt liv med tacksamhet.

Igår fick jag veta att jag hade rätt. Personen som förpestade min tillvaro för ett och ett halvt år sedan, som tvingade mig att stänga min blogg, säga upp mig från mitt jobb, som fick mig att må så dåligt att jag knappt trodde det var möjligt att må så, verkligen var en psykopat, eller i alla fall så nära man kan komma. Igår fick han sparken. Det finns alltså en rättvisa i världen! Även om den, precis som inom juridiken, verkar med viss eftersläpning.

Till dig A, jag vet att du läser min blogg, vill jag bara säga ett enda ord. Tack!

Det är tack vare dig som jag numera arbetar på en sund arbetsplats, med en chef och kolleger som respekterar mitt privatliv, uppskattar mitt arbete och har förtroende för att jag utför den på bästa sätt även om jag inte varje dag sitter på min arbetsplats. Det är tack vare dig jag arbetar med människor som hyser tillit och respekt för varandra, som är generösa med feedback och uppmuntran, som har förtroende för varandra, som vet och litar på att vi alla gör vårt bästa för att nå våra mål och som aldrig någonsin skulle uttrycka sig på det vis du gör/gjorde mot mig. Det är också tack vare dig jag fått, och har, förmånen att vara med i något fullständigt unikt i Sverige och skaffat mig meriter och kunskaper som jag aldrig annars fått.

3 kommentarer:

La Vikinga sa...

Äntligen - det lät som något som kunde ha förstört en vacker person, familj eller ett arbetslag helt och hållet; men du lät honom inte!
Grattis till dig och hoppas du slipper sådant i fortsättningen!!!

La Vikinga hälsar att rättvisan ofta segrar TILL SLUT!

Anonym sa...

lasa hela bloggen, ganska bra

Mahlin78 sa...

Underbart att läsa att rättvisan kan segra! :-)