onsdag 11 november 2009

Tomtens önskelistaSedan min dotter föddes har det varje år varit tradition att besöka jultomten. I fjol blev det faktiskt fler än ett besök, och tyvärr måste jag erkänna att jag inte lyckades speciellt bra med någon av fotograferingarna. Det är å andra sidan kanske något som drabbar oss alla då och då, och speciellt vid jul när ljuset är dåligt och man har så höga krav på sig.

Ett tips när man lyckats ta många dåliga kort vid ett tillfälle som man ändå tycker är betydelsefull nog för att hamna i familjealbumet är att skriva ut flera av dem i lite mindre storlek. På det viset syns det mindre att bilderna inte är av högsta kvalitet och dessutom berättar de en historia på ett roligt sätt.

På den här layouten har jag använt underbara Inkidopapper och mixat med lika härliga Lady Bug and friends. Dessutom rosor, blad och stämplar i bakgrunden. Det vita bakgrundspappret kommer också från Ikido, det är så läckert strukturerat tycker jag, och det syns ännu bättre när man chalkar lite på kanterna.

Ever since Isabel was born we have had a tradition to visit Santa before christmas. This time we visited him several times, and yet, al my photos turned out to dark and to blurry. A perfect way to save these kind of bad photos of good photo moments is to print them in smaller size like this. That way, it won´t show how blurry they are and you can even ad some light to them. And still they will tell the story.

Al material (except the bigger flowers) are from Inkido. I just love that company! Ask your LSS to get their stuff for you if they don’t yet.

5 kommentarer:

MissMian sa...

om jag inte får så bra bilder vid något tillfälle så försöker jag att fokusera på själva händelsen i stället. Som du säger, berätta en historia. Underbar LO blev det i alla fall!!

Marie/Mison sa...

Så fasansfullt dåliga är väl ändå inte korten. Eller så är det den ursnygga layouten som tar ögonen från bilderna...

Lilo sa...

Jag vill också följa med och träffa tomten! Jag ska önska mig ett mer empatiskt samhälle! Det ska stå överst på min önskelista. Sedan vill jag ha roliga scrapsaker... Men bara på plats två på listan.

Ulrika aka LillBlomman sa...

Arsch då, inte är korten så dåliga? Men det där känner man ju själv. Kanske för att just tillfället känns så speciellt så vill man ha fantastiska bilder! Jag tycker att din lo är underbart vacker och stunden är fångad perfekt! Kramar!

Theresa/Tette sa...

Jag får hålla med tjejerna ovan - superfin LO och bilderna tycker jag inte är så dåliga.

Och du - när du tar med Lilo till tomenen - kan du inte slå mig en pling då också - jag följer gärna med ;-)

Kram Tette