lördag 28 november 2009

Nytt familjerum - Pysselrum

Det blev inget litet projekt att flytta arbetsrummet till ovanvåningen, Isabels rum till arbetsrummet, och delar av arbetsrummet, som inte fick plats till Isabels rum. Men nu är vi så klara vi kan bli för tillfället, även om några detaljer, så som nytt golv i nya barnkammaren, återstår. Allrummet som tidigare bara använts av en person i familjen har nu äntligen blivit det familjerum det borde varit från början, med plats för arbete, pyssel, umgänge och TV-tittande. Idag har jag till och med invigt min scrapvrå!


Så här ser rummet ut från trappan. Bakom rummet har vi utgång till förråd, en liten hall som nu inrymmer skrivare och ytterligare förvaring, dusch/toalett och bastu.
Den enorma och superfula lampan ska bytas inom en snar framtid!


Här är min sida av borden, som ni märker. Inte minst för att det är finast ordning.
De två plåthurtsarna är mina och där får massor med små scrapsaker plats. Ikea har en insats till dem i plast med små fack som funkar helt perfekt som förvaring. Jag ställt in min mappvagn i förrådet och lagt över alla papper i två plastlådor från Co, det tar mindre plats och ser mer städat ut. Nu återstår att se hur det fungerar i praktiken.

Närbilder:

Jag ville egentligen ha ett hyllplan och några tavellister, men sambon trodde att de här hyllorna skulle vara lättare att montera på vår lutande vägg. För att fungera fick de stöd av skrivbordsbenen. Här fick jag plats med det mesta. Sambon har inte hunnit packa in i sina skåp än och jag överväger starkt att lägga beslag på dem också, men ska jag vara helt ärlig har jag faktiskt inget mer att ställa in där som jag vill ha fullt synligt. Men det kommer väl misstänker jag.Detta med bandförvaring är inte helt enkelt, jag tror jag provat det mesta, allt ifrån bobiner till att ha banden i ett CD-ställ. Nu testar jag den här metoden, det ger bättre överblick och förhoppningsvis blir mer av banden använda. Givetvis har jag ett lager som inte ryms här också.


Jag älskar mina burkar med blommor. De är både dekorativa och inspirerande. Självkart finns det fler blommor i andra burkar och lådor men det är de här som jag tycker är vackrast.

15 kommentarer:

Lilo sa...

Åh så vackert!!! När kan jag komma??

Cattis sa...

WOW!!! Jag vill också komma och hälsa på! Så himla mysigt! Och soffa och allt! Det här rummet gillade jag verkligen!

Cattis sa...

WOW!!! Jag vill också komma och hälsa på! Så himla mysigt! Och soffa och allt! Det här rummet gillade jag verkligen!

Petraso sa...

Du har nog helt Klart Den bästa Utskikten och det snyggaste pysselrum jag har sett!!!!!!!

Sanna F sa...

WOW vad snyggt!!!!!!!!!!!!

Maja Stokk / eyovine sa...

WOW!!! vill också ha eget pysselrum =/... Supersnyggt!!!

Linda - www.knorrigt.com sa...

Så himla fint du har fått det!!

Ewa sa...

Mmmmm...jag vill också komma!!! Gud så fint!

Ulrika aka LillBlomman sa...

Älskar att få kika in i folks pysselrum! Jättefint vart det! Vitt, ljust och inspirerande! My taste!

Jozebelle sa...

Det såg jättesnyggt och praktiskt ut!!!!

Anonym sa...

Tack for intiresny Blog

Sara-SaGam sa...

Åh, vilket vackert rum! Njuter när jag ser det.

pysselpetra sa...

wow - fantastiskt ... jag flyttar in :)

stickochpysseltokig.blogg.se sa...

Det var det vackraste pysselrum jag sett. Vilket fönster så snyggt. Kram

Unknown sa...

Hej. Magnet burkarna var ett förvarings tips som ja kom på just igår när jag kollade på förvaring till mitt pysselrum, dom kan man ju köpa på Ikea. Magnet tavlan är perfekt att hänga sådana burkar på men även dom rosa magneterna att hänga halsband på. Kul att även du kommit på denna smarta ide.