fredag 2 oktober 2009

KaramellmidsommarI år var första gången som vi firade midsommarafton i stugan. I området finns en riktig gammaldags dansbana där det med jämna mellanrum anordnas festligheter, så som midsommarfirande. Under dagarna innan hade regnskurarna avlöst varandra och hela dagen sa vi att ”Nu, nu blir det regn”, men det enda regn vi fick var de tre droppar som landade på var och en av oss mitt under midsommardansen. För övrigt sken solen mellan molntussarna. Vilken tur vi hade med vädret diskuterades än idag i området.
Givetvis togs mängder med foton under denna eftermiddag (så fler loer kommer), här är två av dem. Söta Isabel som så kaxigt hade lovat att dansa och sjunga vid midsommarstången blev plötsligt blyg när hon såg alla människor och öppnade knappt munnen förrän vi var på väg hem. Här håller hon hårt i pappan och tittar på människorna.

Ursprungligen hade jag bara tänkt använda de supervackra glittriga pappren från MME, de stora prickarna passade perfekt till Isabels klänning men när jag höll på så insåg jag att jag kanske inte är fullt så glittrig i min stil som dessa papper är. De är ljuvligt vackra och borde ramas in, men på min layout tog de helt enkelt över och konkurrerade ut fotona. Jag hittade ett rosa papper från Prima som passade perfekt till de rosa prickarna och genom att lägga den överst hamnade fokusen mer på fotona. Blomsterkransen runt det lilla fotot växte liksom fram av sig själv och trots att det blåa inte återkommer i papprena tycker jag inte att de stör. Ibland får man ju faktiskt ta vad man har när man inte har det perfekta alternativet. Den vackra rosa spetsen skickade Annette på Magdas med i mitt kit och jag älskade den så snart jag såg den, så det var efter stor eftertanke jag vågade sätta saxen i den.

Rubriken är även denna gång utskuren med min Gazellen och heter French Script MT. Eftersom jag är lat av mig gillar jag att använda teckensnitt som går att skära ut så att ordet hänger ihop. Det är betydligt lättare att använda för att prova sig fram var titeln ska sitta.

This summer was the first time we celebrated Midsummer eve at the cabin. There is an old fashioned dance-floor in the area and every now and then we have celebrations there such as the Midsummer dance. During the days before Midsummer we have had so many rain showers so at Midsummer we kept saying; It will start raining any time now. But it didn´t. We got three raindrops during the dance, otherwise the sun kept shining between the clouds. We were really lucky with the weather.

I took lots and lots of photos this day of cause. These are just two of them. Isabel kept saying that she would have so much fun at the dance but when we got there she went al quiet and shy and held on to us. On our way home she returned to her normal self.

Originally I meant to only use these gorgeous glittery papers from MME on this layout, the dotted one was a perfect match to DD:s clothes but as I discovered, I´m not quite al that glittery. I found a Prima paper that was a perfect for the colors and it did the trick. Even though I still find this layout a bit more colourful than what I would call my style. But then... experimenting is fun, is´nt it? The title is, again, cut with the Gazelle and it´s a font called French Script MT. I find it so much easier to use fonts that gives the whole word in one peace instead of each letter by it self.


2 kommentarer:

Marie/Mison sa...

Layouten är verkligen underbar.

Milo sa...

Lika fina layouter som vanligt!!!! Länge sen jag tittade in här nu!

Massa kramar till dig från mig!

Milo